Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Macunköy’de bulunan Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’nde yangın tatbikatı yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta personeller, gerekli tedbirleri alarak barınaktaki hayvanların yangından etkilenmeden tahliyelerini sağladı.

Yenimahalle Belediyesi’nin 6 dönüm açık arazi üzerine inşa ettiği ve can dostların konforu için her türlü ayrıntıyı düşündüğü bakımevinde tatbikat heyecanı yaşandı. Sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanlarına tam teşekküllü bakım hizmeti veren ve 100’e yakın hayvana ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip bakımevinde, Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma ve İş Güvenliği uzmanlarının gözetiminde gerçekleşen tatbikatta, Veteriner İşleri Müdürü İlker Çelik ve bakımevinde görevli 10 personel hazır bulundu.

ÖNCE EĞİTİM, SONRA TATBİKAT

Olası bir yangında personelin yangına bilinçli şekilde müdahalesi ve barınaktaki hayvanların güvenli alanlara tahliyesini içeren tatbikat, eğitimle başladı. Yangın türleri, yangına nasıl müdahale edileceği, yangın anında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında personel bilgilendirilirken, çıkarılan küçük bir yangının nasıl söndürüleceği gösterildi. Yangın sırasında barınaktaki hayvanların da başarıyla tahliyesi sağlandı.