İstanbul’da son günlerde sahte içki içilmesi sebebiyle 10 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Polis tarafından baskına uğrayan içki imalathanesi de polis kamerası tarafından görüntülendi.

Yapılan araştırmada 24 Ekim 2015'ten bu yana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan 7 cenazenin de metil alkolden zehirlenerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu bilgiler üzerine araştırmalarını yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sorumluluğu olan kişileri tek tek gözaltına almaya başladı. Sahte rakı ürettikleri iddia edilen, bu rakıları pazarladıkları öne sürülen, rakıların sahte üretildiğini bilerek satın aldıkları belirtilen büfe sahiplerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Araştırmaların derinleştirilmesi sonucunda sahte içki sebebiyle ölen kişi sayısının 10 olduğu tespit edildi. Çok sayıda kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili polis ekipleri, sahte içkinin imal edildiği bir iş yerine baskın yaptı. Görüntülere çok sayıda boş içki şişesi, içkilerin imal edildiği bidonlar ele geçirildi.

Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.