Mersin'de kendisini MİT görevlisi ve emniyet amiri olarak tanıtarak eğlence mekanlarından çıkar sağlayan bir kişi yakalandı. Şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca ile sahte polis kimliği ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Mersin'de faaliyet gösteren eğlence mekânlarından çıkar sağlamak amacıyla kendisini MİT elemanı, Ankara KOM Şube Müdürlüğü ‘NARKOTİM’de görevli Emniyet Amiri, İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı, Adana İstihbarat Şube Müdürlüğünde Komiser ve Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünde Narkotik Amiri olarak tanıtan şüpheli bir şahsın kimlik bilgileri tespit edildi.

Şahıs merkez Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesinde faaliyet gösteren bir eğlence mekânında yakalandı. Şahsın yapılan üst aramasında 1 adet üzerinde kendi fotoğrafının yapıştırılmış olduğu sahte polis kimlik kartı, 2 adet halen Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan bir personele ait el yazısı ile yazılmış telefon bilgileri, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkıdan çevrilme tabanca ve bu tabancalara ait 2 adet şarjör ile 6 adet fişek ele geçirildi.

Şüpheli şahıs sevk edildiği, adli makamlarca denetimli serbestlik kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.