Almanya’nın Schleswig Holstein ve Mecklenburg Vorpommern eyaletlerinde 20 yıla yakın sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı için mahkemeye çıkarılan 50 yaşındaki kadının davası sonuçlandı.

Kiel Bölge Mahkemesi’nde görülen davada sahte diplomalı öğretmene dolandırıcılık ve evrak sahteciliğinde iki yıl denetimli serbestlik cezası verildi.

Diplomanın eski doğu Almanya DDR’den alındığını belirten mahkeme hakimi, öğretmenin sonraki yıllarda sürekli sahte sertifikalarla çalıştığını söyledi.

Savunmanın cezaya itirazı üzerine mahkeme, davalının sahte öğretmen olarak büyük zarar verdiği belirtilerek, “Bu kadın bundan sonra hiç bir şekilde öğretmen olarak çalışamayacak. Çünkü tüm Almanya’da onun diploması olmadığı artık biliniyor.” cevabını verdi.

Sahte diplomayla Schleswig Holstein’de öğretmenlik yaptığı tespit edilmesi üzerine işten atılan kadın daha sonra komşu eyalette öğretmenliğe başlamıştı. Sahte diplomalı öğretmenden Schleswig Holstein Eğitim Bakanlığı da fazladan alınan paraların geri ödenmesini talep etmişti.