Bursa'da, aradıkları kadını telekonferans yoluyla eşiyle görüştüren sahte polisler, 'Banka hesaplarınız boşaltılacak' dedikleri çiftin 5 bin 400 lirasını aldı. Dolandırıcının, 'Yeni hat al, oradan konuşalım' dediği kadın, ikinci kez dolandırılmak istenirken, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Nilüfer ilçesinde ikamet eden M.G.'yi arayan kimliği belirsiz kişi, kendisinin polis olduğunu söyledi. M.G.'yi telekonferans sistemiyle eşiyle telefonla konuşturan sahte polis, "Banka hesabınız boşaltılacak, yürütülen soruşturma kapsamında para gerekiyor." dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan M.G., sahte polisin anlattıklarına inanınca 5 bin 400 lira ile miktarını hatırlamadığı parayı dolandırıcıların hesabına yatırdı. Bir süre sonra sivil polislerce kurtarılan M.G., olayla ilgili Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'nde ifade verdi. M.G., şunları kaydetti: "Beni ikna ettiler. Kuyumcudan 8 adet Cumhuriyet altını, 5 adet burma bilezik satın aldırdılar, başka bir kuyumcuda 13 bin 800 liraya bozdurttum. İzmir Yolu üzerinde bulunan bir banka şubesinde verdikleri hesaba 5 bin 400 lira ve hatırlamadığım bir miktar para yatırdım. Şahıslar, 'Yeni bir telefon al' deyince kendi adıma bir hat alıp görüşme yapacağım sırada, sivil giyimli Bursa Emniyet Müdürlüğü görevlileri geldi ve dolandırıldığımı anladım." Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

HASTANE BAHÇESİNDE SOYULDU

Öte yandan, Yıldırım ilçesinde hastanede yatarak tedavi gören babaannesine refaketçilik yapan bir kişi, kimliği belirsiz kişi tarafından soyulduğunu söyledi. Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren P.D., "Siteler Mahallesi'ndeki hastanede refaketçi olarak kalıyordum. Hastane bançesindeki kaldırımda oturduğum esnada, içerisinde 600 lira para, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve kredi kartımın bulunduğu cüzdanımı yanıma bıraktım. Bir süre sonra babaannemin yanına çıktım. Bir süre sonra dışarı çıkmak istediğimde cüzdanımın olmadığını farkettim. Daha sonra cüzdanımı kaldırımda unuttuğumu hatırladım. Kamera kayıtlarını incelediğimizde kaldırımdan cüzdanımı 25 yaşlarında bir şahsın alıp cebine koyup gittiğini gördük." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.