Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen vatandaşlar telefon dolandırıcılarının oyununa düşüyor. Bursa'da, kendisini telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen kişinin anlattıklarına inanan bir kişi, poşete koyduğu 30 bin lirayı dolandırıcının yönlendirmesiyle askeri lojmanların yanında park halindeki aracın altına bıraktı. Bir süre sonra dolandırılıdğını anlayan vatandaş, polise müracaat etti.

Gemlik ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden S.D. ve annesi M.D., telefon dolandırıcıları tarafından mağdur edildiklerini söyledi. Olayla ilgili ifade veren S.D., "Eşimin araması üzerine eve geldim, annem bana, 'polisler beni aradı, benim bankadaki paramı çekmişler, polis şuan telefonda, ben polislerle konuşuyorum' dedi. Bunun üzerine annemden telefonu alarak telefondaki kişi ile konuşmaya başladım. Şahsın, 'Annenin bankadaki parasını çekmeye çalışanların yakalandığı, annenizin hesabında bulunan 10 bin lirayı çekip vereceğimiz hesaba yatırın, seri numaralarını kontrol edeceğiz' dedi. Bunun üzerine annemle birlikte önce bankaya gidip 10 bin lirayı çektik ve kendisini polis olarak tanıtan şahsın vermiş olduğu hesaba yatırdım. Daha sonra şahısların polis olmadığını fark edince dolandırıldığımızı anladım." dedi.

25 BİN İLRAYI DOLANDIRICININ HESABINA YATIRIRKEN POLİS EKİBİ DURDURDU

Gürsu Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden H.A. isimli vatandaş ise telefonla arayan ve kendisini başkomser olarak tanıtan kişinin anlattıklarına inanınca 25 bin lira kredi çekti. Dolandırıcı şahsın yönlendirmesiyle parayı verilen hesaba yatırmak için PTT şubesine doğru yürümeye başladı. Tam 25 bin lirayı PTT'den ödeyeceği esnada, gelen polis ekibi ve H.A.'nın kızı, parayı yatırmasına engel oldu. Dolandırılmaktan son anda kurtulan H.A., olayla ilgilyi polise ifade verdi.

Mudanya'da meydana gelen olayda ise cep telefonunu arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan şahsın yönlendirmesi ile evde bulunan altın ve dövizlerini bozduran M.Ç., şahsın verdiği banka hesabına toplam 13 bin 380 lira para yatırdı. M.Ç.'nin müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Osmangazi ilçesinde ikamet eden F.Ş.'yi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerinin polis olduğunu, yürütülen bir soruşturma kapsamında para yatırması gerektiğini söyledi. Sahte polislerin anlattıklarına kanan F.Ş., bankadan 30 bin lira kredi çekti. Bankadan çektiği parayı poşete koyan F.Ş. telefondaki şahsın yönlendirmesi ile Stadyum Caddesi'ndeki askeri lojmanlar yanına park halinde bulunan bir aracın altına poşet dolu parayı atarak olay yerinden ayrıldı. Daha sonra bir şahsın gelerek parayı almasıyla dolandırıldığını anlayan F.Ş.. Çarşı Polis merkezi Amirliği'ne müracaat etti.