Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, yapılan tüm uyarılara rağmen yalanlarına kanan vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bugüne kadar akademisyen, işadamı ve memurların da aralarında bulunduğu binlerce kişiyi dolandıranların yeni yöntemi; altın ve paraları çöp kutusu veya parktaki banka bıraktırmak. Bursa'da, kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanan iki vatandaş, binlerce lira para ve altını parktaki bank üzerine bıraktı.


Bursa Emniyet Müdürlüğü Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden A.D., sahte polise inanarak 40 gram bilezik ile iki yüzük, kolye, küpe ve 700 lira parayı koyduğu poşeti parktaki banka bıraktığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren A.D.,, "Telefonumu arayan tanımadığım bir şahıs, bir kuyumcuda hırszılık olayı olduğunu ve burada kimliğimin bulunduğunu söyledi. Şahıs, bu olayın şüphelisi olduğumu, polislerin evime gelerek arama yapacaklarını söyledi. Polislerin evde arama yaparken bulmaması için evdeki tüm altın öve paraları poşete koymamı istedi. Evimdeki 1 adet kalın bilezik (40 gram), bir adet sarı renkte çizgili alyans, bir adet taşlı sarı renkli yüzük, bir adet arapça Allah yazılı sarı renkli altın kolye ,bir adet kırmızı taşlı çoçuk küpesi, 700 lira nakit para yı peçeteye sararak şeffaf poşete koyup altın ve paraları çamlık parkının içerisinde bulunan sandalyeye bıraktım. Parktan ayrılınca dolandırılıdğımı anladım." dedi. Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

25 BİN LİRALIK ALTINI PARKA BIRAKTI
Çekirge Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden B.N. ve eşi N.N., sahte polislerce dolandırıldıklarını kaydetti. Olayla ilgili ifade veren N.N., "Ev telefonum çaldı. TElefonu açtığımda arayan kişi, polis olduğunu, banka ve kart hesaplarıma girildiğini söyledi. Bunun üzerine telefonu eşim B.N.'a verdim. Bir süre telefonla konuşan eşim, 'Emniyet müdürlüğüne gidiyorum' diyerek evden ayrıldı. Telefondaki şahısların yönlendirdiği eşim 25 bin lira tutarındaki altını parkta bırakıp geldi. Bir süre sonra dolandırıldığımızı anladık." diye konuştu.

Emek Polis Merkezi Amirliği'ne gelen R.E. isimli vatandaş da kendisinin polis olduğunu söyleyen telefon dolandırıcısının anlattıklarına inanarak 2 bin lirayı sahte polislerce verilen verilen PTT hesabına yatırdığını söyledi.