Yapılan uyarılar ve basın yayın organlarındaki haberlere rağmen kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, vatandaşları mağdur ediyor. Son zamanlarda yöntem değiştiren dolandırıcılar, paraları artık banka hesabı üzerinden almıyor. İkna ettikleri vatandaşlardan altın ve paraları çöp kutularına bırakmalarını isteyen sahte polisler, altın ve paraları alıp sırra kadem basıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden P.Ç., cep telefonundan arayarak kendisinin polis olduğunu söyleyen kişinin yönlendirmesiyle evdeki altınları ve bir miktar parayı koyduğu poşeti balkondan aşağıya attığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren P.Ç., şunları kaydetti: "Kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayında kimliğimin bulunduğunu söyleyip, evdeki ziynet eşyalarının bilgisayara geçirilip tekrar bana iade edileceğini kaydetti. Bunun üzerine 100 lira para, 3 adet adana burması bilezik, 22 ayar 1 adet alyans yüzük, 1 adet normal yüzük, 1 çift küpe yaprak küpünü bir poşete koyarak evin önüne gelen şahsa balkondan attım. Bir süre sonra dolandırıldığımı anladım."

ALTINLARI ÇÖPE ATTI

Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran F.A. isimli kadın da sahte polisin yönlendirmesiyle poşete koyduğu altınları çöp kutusuna attığını söyledi. İfadesinde, "Ev telefonundan arayan birisi, kendisini polis olarak tanıttı. Kimlik fotokopimle kuyumcudan hırsızlık olduğunu söyledi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında evde bulunan para ve altınları getirmem gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 3 bin 900 lira para, bin 575 euro, 3 adet bilezik, 2 adet küçük çeyrek altın ve yarım metre zinciri poşet içine koyup dışarı çıktım. Bu esnada telefon görüşmesi devamlı sürdü. Şahsın telefonda yönlendirmesi ile Bağlarbaşı Aile Sağlığı Merkezi'nin yanındaki çöp konteynerinin içerisine altın dolu poşeti bıraktım. Bir süre sonra dolandırılıdğımı anladım." diyen F.A., kimliği henüz belirlenemeyen dolandırıcılardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne gelen G.A. isimli vatandaş ise cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahsın yönledirmesi ile verilen hesap numarasına 11 bin lira para yatırdığını, havale işleminden sonra dolandırıldığını anladığını söyledi.

Orhangazi Şehit Oktay Özçelik Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran S.T. de telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan şahsın yönlendirmesi ile bankadan 14 bin lira kredi çektiğini, parayı Ö.Y. adına yatırdığını kaydetti. Dolandırıldığını anlayınca polise başvurduğunu belirten G.A., dolandırıcılardan şikayetçi olduğunu ifade etti.