Bursa’da emekli bir kadın, telefonda kendisini arayarak kendilerini polis olarak tanıtan sahte polisleri, zabıta kanalıyla ulaştığı gerçek polislerle yazışarak yakalattı. Kadının bank altına bıraktığı sözde 20 bin Euro’yu almaya gelen biri Suriyeli 2 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Bir arkadaşının 150 bin lira kaptırdığı dolandırıcılara karşı tedbirli olduğunu belirten Kamuran Gürel, "Hep, başıma gelirse ne yapacağımı düşünüyordum." dedi.

Nilüfer ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'nde ikamet eden Kamuran Gürel isimli emekli kadını arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi polis olduğunu, bir suç şebekesinin vatandaşların hesaplarına internet vasıtası veya çeşitli yöntemlerle el konulduğunu söyledi. Gürel'e bankada parası olup olmadığını soran telefon dolandırıcısı, 'Hayır, sadece bankada emekli maaşım var' cevabı almasına rağmen konuşmayı sürdürdü. Dolandırıcıların yönlendiriği parkta resmi üniformalı zabıta gören Gürel, 'Polise ihtiyacım var' yazılı kağıdı uzattı. Bunun üzerine olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gürel'le kağıtla yazışarak işbirliği yaptı. Gürel, içerisinde gerçek paraların da olduğu poşeti dolandırıcıların söylediği bankın altına bıraktı. Poşeti almaya gelen biri Suriyeli iki kişi, gerçek polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Emniyette sorgulamaları tamamlanan Suriye uyruklu Ebu El Kasım Şeyh Talha (25) ile Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Mehmet Akad (20) çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Kendisini arayan sahte polisle uzun süre konuştuğunu belirten Kamuran Gürel, olayı şöyle anlattı: "Türkiye’de bir şebeke olduğunu ve tüm vatandaşların paralarını internet vasıtası ve çeşitli yollarla hesaplarına aktardıklarını söylediler. 'Ülke genelindeki tüm polis teşkilatıyla birlikte çalışıyoruz, böyle bir olayın sizin veya başka bir vatandaşın başına gelmemesi için size uyarıda bulunuyoruz. Bankada paranız var mı?' dedi. Ben de paramın olmadığını sadece emekli maaşım olduğunu söyledim. Tam telefonu kapatacaktım. O anda zabıta gördüm, resmi kıyafetliydiler. Hatta onları polis zannettim. Hemen koşarak yanlarına giderken bir taraftan da ‘Susun’ manasında ağzım ve el kol hareketleri yaptım. Polise ihtiyacım olduğunu belirtim. Telefonla konuşmaya devam ederken 4 tane sivil giyimli polis rozetini ve kimliklerini gösterdiler. Polis olduklarını anlattılar. Onlar bana küçük küçük kağıtla yazdılar, 'Telefondaki ne isterse kabul et, biz arkandayız, polisiz' dediler. Sonra ben başladım. Sonra, bankaya yönlendirdiler."

Polislerle işaretleşerek ve kağıtla yazışarak bankaya gittiklerini kaydeden Kamuran Gürel, "Hatta önce bir numara yaptım, bankaya gider gibi, kapıyı açıyormuş gibi yaptık. Bankaya gittik, polisler ‘Korkma sen git, ne derlerse yap’ dediler. Banka görevlisi işaret edince benden şüphelendi, kağıt kalem istiyorum, telefonla konuştuğum için ellerim meşgul. Hatta o da endişelendi, sanki bankayı soyacağımızı zannetti, polisler de sivil kıyafetli oldukları için. Polisler bana poşetle para verdiler hatta sahici para zannediyordum hepsini. Dışında sahici paralar vardı. Aldık, bir yerde otur dediler, çay içi vakit kazandılar. O anda polisler geldi. Bankın altına parayı koyduğum zaman onlar zaten yakalandı. Arkada birisi gizlenerek telefonla sahte polise benim üzerimdeki elbiseleri tarif etmiş. Benim olduğumdan emin olmuş. Polisler geldiler onları yakaladılar. Sonra emniyete gittik. Polislerle kağıtla yazıştık, kağıtla kalem vardı küçük küçük kağıtlar. Para da vardı, sahte mi bilmiyorum, paraya el sürme, parmak iziniz çıkmasın’ diyorlardı. Poşete baktım iki tarafında da para olduğu için para zannediyordum. Sahte polislere 20 bin euro olduğunu söyledim. Poşeti almaya gelen dolandırıcıları polis yakaladı." şeklinde konuştu.

HEP ARARLARSA NE YAPARIM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM

Son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı sürekli 'Benim başıma gelse ne yaparım?' diye düşündüğüne dikkat çeken Gürel, "Dolandırıcılara tanımadıkları numaraları konuşmamalarını öneriyorum. Şüpheli durum olursa birinden yardım istemliler. Gerçekten çok kandırılıyor. Çok yakınım kandırıldı tahsilli, kültürlü çok bilmiş insan Ankara’da 150 bin lirasını kaptırmış, bana söyledi. Ben zaten hep böyle birisi polis im’ diye ararsa ne yaparım diye kafamda zaten düşünüyordum. Böyle şeylere karşı uyanık olmaya çalışıyorum. Yalnız yaşıyorum. Etrafta şüpheli bir şahıs görsem onu takip ediyorum, niye dolanıyor, servis mi bekliyor. Sağlam kayaya çarptı aslında panik atağım çok çabuk hecan yaparım çok çabuk da topluyorum." diye konuştu.