Fatih'te sahte rakı zehirlenmesinden 8 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 15 oldu. Sahte rakı imal eden, bu rakıları iş yerlerine pazarlayan ve sahte olduğunu bilerek satın alan büfe sahiplerinin gözaltında olduğu öğrenildi.

Önceki akşam Ercan Tümey (48) ve Serkan Okansoy alkol aldıktan sonra hastaneye kaldırılmıştı. Halsizlik, karın ağrısı, kusma, görme kaybı yaşayan 2 kişinin metil alkolden (Sahte rakı) zehirlendiği belirlenmişti. Yoğun bakıma alınan 2 hastanın ardından, Bülent Çokkel (59), Aziz Özgen (61), Alpaslan Serçeoğlu (56) ve Mahmut Baş (68) de aynı şikayetlerle hastaneye kaldırıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişinin de yakın mahallelerden hastaneye geldiği, farklı büfe ve marketlerden rakı aldıkları belirlendi.

Yapılan araştırmada 24 Ekim 2015'ten bu yana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan 7 cenazenin de metil alkolden zehirlenerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu bilgiler üzerine araştırmalarını yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sorumluluğu olan kişileri tek tek gözaltına almaya başladı. Sahte rakı ürettikleri iddia edilen, bu rakıları pazarladıkları öne sürülen, rakıların sahte üretildiğini bilerek satın aldıkları belirtilen büfe sahiplerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda birçok kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sahte rakı imalathanesine de girildi. İmalathanede polis, sahte rakının yanı sıra değişik markalarda birçok alkollü içecek de üretildiğini tespit etti. Operasyonda alkollü sahte içki üretiminde kullanılan bidonlar, hortumlar, değişik malzemeler ve çok sayıda çeşitli alkollü içecek şişeleri ele geçirildi.

Bölgeye yakın diğer hastanelerin son günlerdeki hasta kayıtları da incelemeye alındı. Metil alkol zehirlenmesinden yatan hastalar olduğu, durumu ciddi olan hastaların yoğun bakımda tedavi altına alındığı ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Soruşturma sürüyor.