İstanbul Fatih'te ruhsatsız üretilen rakıdan 8 kişi hayatını kaybetti. En son rahatsızlanarak hastanele kaldırılan 7 kişiden biri hayatını kaybetti. Daha önce Adli Tıp'a kaldırılan 7 cenazenin de aynı şekilde metil alkol nedeniyle öldükleri belirlendi. Sahte rakı üreticisi, pazarlayıcısı ve bilerek satın alan büfecilerin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Fatih’te önceki akşam Ercan T. (48) ve Serkan Ok. alkol aldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Halsizlik, karın ağrısı, kusma, görme kaybı yaşayan 2 kişinin metil alkol (Sahte rakı) zehirlenmesi geçirdikleri belirlendi. Yoğun bakıma alınan 2 hastanın ardından, Bülent Ç. (59), Aziz Ö. (61), Alpaslan S. (56) ve Mahmut B. (68) de aynı şikayetlerle hastaneye kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan 5 kişinin de metil alkolden zehirlendiği tespit edildi. Konuyla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 7 kişininde, yakın mahallelerden hastaneye geldiğini, farklı büfe ve marketlerde rakı aldıklarını tespit etti.

Yapılan araştırmalarda 24 Ekim tarihinden bu yana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan 7 cenazenin de metil alkol zehirlenmesinden hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu bilgiler üzerine araştırmalarını yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sorumluluğu olan kişileri tek tek gözaltına almaya başladı. Sahte rakı ürettikleri iddia edilen, bu rakıları pazarladıkları öne sürülen, bu rakıları bilerek satın aldıkları belirtilen büfe sahiplerinin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Başka hastanelere de metil alkol zehirlenmesinden kaldırılan hastalar olduğu, durumu ciddi olan hastaların yoğun bakımda tedavi altına alındığı ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Soruşturma sürüyor.