Sakarya Aydınlar Ocağı tarafından yürütülen 'Ailede Anadolu Kültürü Uygulaması' projesi kapsamında, ailelere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Arya Otel'de düzenlenen programa Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Ayar, Prof. Dr. Vahit İmamoğlu, öğretim görevlisi Adem Arı, bazı okul yöneticileri ve aileler katıldı. Programda öğretim üyesi İmamoğlu, ailede doğruluk ve dürüstlüğün aile üyeleri ve komşular arasındaki ilişkilerin toplum düzeni bakımından önemi hakkında, öğretim görevlisi Arı ise kültür ve tarih bilgisinin önemi, Prof. Dr. Ayar da ailede tasarrufun önemi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar, ailelere mutfakta pişirme işlemlerinde termometre kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Bu sayede hem daha az enerji tüketileceğini hem de yemeklerde daha az ısıl işlem uygulanacağını ifade eden Ayar, termometre kullanarak evlerde daha sağlıklı ve daha kaliteli yoğurt ve peynirlerin nasıl üretileceği konusunda toplantıya katılanları bilgilendirdi. Etkinlikte katılımcılara termometre hediye edildi.