Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, seçimin demokrasi ve hukuk için yeni bir umut olduğunu belirterek, yargının yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kazan, yaptığı açıklamada, şu andan itibaren tüm kesimlerin birbirini anlaması ve herkesin tehdit ve nefret dilini bırakması gerektiğine dikkat çekti. ‘Pişman olacaklar’, ‘koalisyon diyenler bunu görecek’ gibi tehdit edici sığ söylemlerin hiç bir derinliği olmayan ve kimsenin de ihtiyacı olmayan sözler olduğunu belirten Kazan, “ Çıkan sonuçlar ‘hukuk ve demokrasi işlesin ve her türlü hayat tarzı bu ülkede huzur içinde yaşasın’ mesajıdır. Kim tehdit dili ile konuşmaya devam ederse, kendi sığ tehditleri ile başbaşa kalmaya mahkum olacaktır.” dedi.

Hukuk ve diğer alanlarda 'bir yığın enkazın temizlenmesi' gerektiğini anlatan Kazan, "Yargıyı yeniden inşa etmeliyiz, bir silah, bir talimat mercii olmaktan kurtarmalıyız. Bu seçim demokrasi ve hukuk için yeni bir umut olmuştur. Atılacak tüm bu adımları ülkemizde umuda yolculuk olarak görüyorum."