Sakarya'nın Pamukova ilçesinde kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddialarıyla ilgili Sakarya Barosu, savcılarla görüştü. Soruşturmanın kapatılmasına yönelik endişelerin yer aldığı bir ihbar mektubu aldıklarını belirten Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, yasal sürecin işleyeceğini, konunun üzerinin kapatılamayacağını belirtti.

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan ve yönetim kurulu üyeleri, Pamukova'da kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddialarına ilişkin adliyeye gelerek savcılarla görüştü. Adliye çıkışında açıklama yapan Zafer Kazan, Pamukova’da cinsel istismar olayı olduğu ve bazı kişilerle ilgili soruşturmanın kapatılmasına yönelik endişeler taşıdığını ifade eden bir ihbar mektubu aldıklarını söyledi. İhbar mektubunun Sakarya Valiliği, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve BİMER'e de gönderildiğini ifade eden Kazan, "Biz de olayın doğrusunu kaynağından öğrenmek adına Pamukova’ya geldik. Savcılarla görüştük. Kendileriyle olayın gizliliği, soruşturmanın gizliliği esasları içerisinde bir görüşme yapma imkanımız oldu. Şu izlenimi edindik; gerçekten görevlerinin gereklerini yapıyorlar. Samimiyet ile de olayı araştırdıklarını ifade ettiler. Biz de gerçekten bu kanıya vardık. Dolayısı ile böyle bir olayı örtbas etme gibi bir duruma asla müsaade etmeyeceklerini, bağımsız bir şekilde çalışacaklarını ifade ettiler. Biz de bu konuda kendilerine teşekkür ettik. Aynı kanaatte olduğumuzu ve her türlü şekilde yargının bağımsız bir şekilde işlemesi adına yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Bu konuda herhangi bir kaygı duymadık." dedi.

'Bu dava her ne ise üzeri kapatılamaz' diyen Baro Başkanı Kazan, şunları söyledi: "Buna ne buradaki savcı arkadaşlarımız izin verir ne de Sakarya Barosu izin verir. Bu davada adalet yerini bulacak. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hepimizin çocukları var. Toplumun hassasiyeti var. Kesinlikle böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Böyle bir şeyin olduğu kanaatini şu ana kadar edinmedik. Gereken ne ise yasal süreç işleyecek. Sonunda adalet ne ise yerini bulacaktır."