Sakarya'nın Pamukova ilçesinde soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 7'si çocuk 13 kişi, domuz gribi şüphesiyle gözlem altında tutuluyor. Hastalardan bazılarına zatürre teşhisi konurken 'domuz gribi' şüphesiyle hastalardan alınan kan örnekleri Ankara'daki laboratuvara gönderildi. Sonuçlar kesinleşinceye kadar hastaların gözlem altında tutulacağı bildirildi.

Teşvikiye Mahallesi'nde yaşayan aynı aileden 10 kişi, dün gece yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle ambulansla Pamukova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastalar domuz gribi şüphesiyle acil serviste tedavi altına alındı. Daha sonra aynı aileden 3 kişi daha benzer şikayetlerle hastaneye başvurdu. Hastaneye başvuran 7'si çocuk 13 kişiden H1N1 virüsü şüphesiyle kan örnekleri alındı. Yapılan kontrollerde hastalardan bazılarına zatürre teşhisi konuldu.

Hastanenin acil servisi bir süreliğine kapatıldı. Diğer hastalara hastanenin başka bir bölümünde hizmet verildi. Alınan kan örnekleri Ankara'daki laboratuvara gönderildi. Tedavi altına alınan hastalardan hamile bir kadın ve çocuğu Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğer hastalar ise Geyve Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastalar izole odalarda gözlem altına alındı. Sonuçlar kesinleşinceye kadar hastaların gözlem altında tutulacağı bildirildi.