Sakarya'da polisin yaptığı denetim ve uygulamalarda 58 ruhsatsız silah ele geçirildi. Çeşitli suçlardan aranan 158 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehir genelinde gerçekleştirdiği denetim ve uygulmalarda toplam 22 bin 682 şahsın kontrollerini yaptı. Bu kişilerden 2 bin 961 şahsın suç kaydının olduğu ancak aranmadığı anlaşıldı. Haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan toplam 158 şahıs yakalandı. Ayrıca biri cezaevi firarisi olmak üzere haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 50 kişi de gözaltına alındı.

Yapılan denetimlerde, şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda muhtelif çap ve ebatlarda 21 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet ruhsatsız av tüfeği, 52 adet kuru sıkı tabanca ile bu silahlara ait 216 adet dolu fişek ele geçirildi.

Uygulamalarda 35 şahıs 'uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak' suçundan 11 şahıs ise 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlarından yakalandı. Şahıslarla birlikte toplam 223 gram esrar, 391 adet uyuşturucu hap, 81 gram bonzai, 49 adet uyuşturucu LSD maddesi ile 34 kök hint keneviri ele geçirildi. Uyuşturucudan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı.

Trafik denetimlerinde ise toplam 12 bin 758 araç kontrol edildi. Kusurlu bulunan bin 631 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Ayrıca çeşitli nedenlerden 169 araç trafikten men edildi. Alkollü araç kullanan 38 sürücüye cezai işlem uygulandı. Umuma açık yerlerde yapılan kontrol ve denetimlerde de 358 iş yeri kontrol edildi. Eksikleri bulunan 29 işletme hakkında idari işlem yapıldı. Denetimlerde pasaportlarında problem olduğu belirlenen 2 kadın sınır dışı edildi.