Sakarya'da taksi ve dolmuşçular, terör olaylarına tepki göstermek için konvoy oluşturdu. Taraklı'da da yürüyüş yapan vatandaşlar, terör olaylarını protesto etti.

Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı esnaflar 'teröre lanet konvoyu' adı altında protesto eylemi gerçekleştirdi. Eyleme çeşitli duraklara ait dolmuş ve ticari taksiler esnafı katıldı.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) önünde bir araya gelen esnaf, araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu yaptı. Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz, son günlerde meydana gelen terör olaylarının ülke barışını tehdit ettiğini ifade ederek; "Terör saldırıları nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz hepimizi üzüntü ve kedere mahkum etti. Her gün aldığımız terör olayları haberlerinin son bulmasını istiyoruz. Bizler şoför esnafı olarak bu elim olaylar nedeniyle derin keder içindeyiz. Kalplerimizdeki yangını dile getirmek için hep birlikte buradayız. Tüm halkımızı temsil ettiğimize inanıyoruz. Ülkemizde yaşanan terör olaylarını kınıyor ve lanetliyoruz. Ülke insanımızın sükunetini korumasını; devlet yetkililerimizin, ordumuzun ve polisimizin çağrılarına uymasını rica ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu terör olaylarını en yakın zamanda sona erdirecektir. Hainlerin cezasını da verecektir. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz" dedi.

TARAKLI'DA TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Son günlerde terör örgütünün saldırıları sonucunda şehit edilen asker ve polisler için Taraklı ilçesinde de protesto yürüyüşü düzenlendi. Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen vatandaşlar, Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkı önünde toplandı. Buradan Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen kalabalık grup, 'Şehitler ölmez, vatan ölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', ‘Taraklı uyuma şehidine sahip çık' sloganları atarak ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe emniyet amirliğine yürüdü. Kalabalık grup ilçe jandarma komutanlığı ve ilçe emniyet amirliği önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.