Sakarya’da şehir merkezinde bulunan ve hemzemin geçitler sebebiyle trafiği olumsuz yönde etkileyen Adapazarı Tren Garı yerin altına alınacak. Proje hayata geçtiği taktirde garın taşınması ile ilgili ilgili yıllardır tartışılan sorun da ortadan kalkacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ile Adapazarı Garı’nda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından konu ile ilgili bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde Başbakanın tren hattının yerin altına alınacağı müjdesini verdiğini hatırlattı. Bu kapsamda TCCD Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği halinde başlatılan çalışmalar devam ettiğini ifade eden Toçoğlu, “İnşallah tren yer altına alınacak. Çalışmalarımız kapsamında TCCD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ile Adapazarı Garı, hemzemin geçitler ve hat üzerinde incelemelerde bulunduk. İnşallah kısa süre içerisinde projede çalışmalar başlayacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, treninin yer altına alınması konusunda proje çalışmaları devam ettiğini söyledi. Şehir içi raylı sistemler ile ilgili projeleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün üstlendiğini dile getiren Yıldız, şu bilgileri verdi: Bakanlığımızın daha önce ilan edilen projeyle ilgili hazırlıkları sürmekte. Biz de bugün Adapazarı Tren Garı ve hat üzerinde incelemelerde bulunduk. Proje çalışmalarını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne devretmiştik. Süreç devam ediyor. Sakarya’ya hayırlı olsun.”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan çalışma kapsamında Harmanlık, Donatım, Ofis ve 1. hemzemin geçidin olduğu noktalarda demiryolu hattının yer altına alınacağını kaydetti. Kentpark İstasyonunu da yer altına inşa edileceğini belirten Turan, “Proje ekibimiz de uygulama çalışmalarına başladı. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü olarak en kısa zamanda istasyon ve tren yolunu yer altına alacağız.”