Sakarya'da dün yaşanan sel felaketinin boyutları ortaya çıkmaya başladı. Selin vurduğu Erenler ve Arifiye ilçelerinde pek çok ev ve işyeri suyla doldu. Yaklaşık 150 bin dekar ekili tarım arazisi zarar gördü. Selde eşyaları zarar gören vatandaşlar ve çiftçiler yardım bekliyor.

Şehirde dün etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan sel, çok sayıda ev ve iş yerini su altında bıraktı. Sel suları en çok Kozlu, Çaybaşıyeniköy, Şükriye, Kemaliye ve Kayalar Memduhiye Mahalleleri'ni vurdu. Dere ve kanalların taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Şükriye Mahallesi'nde evinde mahsur kalan vatandaş komşuları tarafından kurtarıldı. Ekili tarım alanları suyla doldu. Yollar zarar gördü.

Kozlu Mahallesi'nde kereste atölyesi sular altında kaldı. Makineleri ve malzemeleri zarar gören Abdullah Bulan, kanalizasyonun olmaması nedeniyle bütün suyun iş yerine dolduğunu söyledi. Yetkililerin duyarsız kaldığını aktaran Bulan; "Çok yağdı. Kanalizasyonumuz olmadığı için buralar böyle. Yazık günah. Burası bir iş yeri. Dünya kadar zarar var. Makineler gitti. Bu zararı kim çekecek? Belediyemiz duyarsız. Söylüyoruz. Duyan yok. İnsanlar gelir bir inceler. Açık kanal yapılması lazım. Her yağışta bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yürek dayanmaz. İş yeri burası. Hiç kimse gelmedi." dedi.

Şükriye Mahallesi'nde su basan evden komşuları tarafından kurtarılan Hikmet Uğur da yaşadıklarını şöyle anlattı: "Evin önünde uzanmıştım. Bir anda geldi. Suda boğuluyordum. Komşular geldi çıkardı. Bütün su eve girdi. Hayvanlarımızı zor çıkardılar komşular."

Sel sularının çekilmesinin ardından belediye ekipleri evlerdeki ve iş yerlerinde ki suları vidanjörler ve pompalarla tahliye etmeye çalışıyor. Tıkanan kanallar da iş makineleriyle açılıyor.

"YAKLAŞIK 150 BİN DEKAR TARIM ALANI ZARAR GÖRDÜ"

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, sel sularının tarım alanlarına büyük zarar verdiğini söyledi. Emirler, Kamışlı, Reşitbey, Çaybaşıyeniköy, Epçeler, Sarıcalar, Ekinli ve Bekirpaşa Mahalleleri'nde mısır ve barbunya ekili yaklaşık 150 bin dekar alanın zarar gördüğünü belirten Şenoğlu; "Aşağı yukarı 150 bin dekar ekili alan zarar gördü. Çiftçi zor durumda. Durum vahim. Yardım bekliyor. Yağmur fazla yağdı. Ancak kanallarda bakım olmadığı için kanallar fazla suyu tahliye edemedi" diye konuştu.