Sakarya'nın Akyazı ve Geyve ilçelerinde, karbonmonoksit gazından zehirlenen dördü çocuk yedi kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Geyve ilçesi Boğazköy Mahallesi'nde, çocukların ısınması için odaya koyulan soba kovası zehirledi. Annesi, kızı H.O. ile misafirliğe gelen okul arkadaşları N.Y. ve F.K.'nin kaldığı odaya, ısınmaları için içinde köz bulunan soba kovası koydu. Üç çocuk, karbonmonoksit gazından zehirlendi. Anne, sabah kızını ve arkadaşlarını okula gitmeleri için uyandırmak istedi. Baygın halde görünce de çocikların aileleri haber verdi ve 112 Acil Sağlık'tan yardım istendi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan üç çocuk, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Akyazı'da ise Yeni Mahalle'de bir evde üç yetişkin ve bir çocuk, sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlendi. Akyazı Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan dört kişiden yetişkin olanlar Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, çocuk ise Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.