Sultanbeyli’de saldırıya uğrayan polis merkezinde olay yeri inceleme ekipleri çalışma yapıyor. Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirilen canlı bomba eylemi olduğu iddia ediliyor.

Sultanbeyli Fatih Merkezi Amirliği’ne saat 01.00 sıralarında gerçekleştirilen sadırının ardından polis ekipleri olay yerini güvenlik çemberine aldı. Polis ekipleri, çevrede toplanan meraklı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de patlamanın olduğu bölgeyi aydınlatarak incelemelere başladı. Olay yeri ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. İlk bulgularda saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirilen canlı bomba eylemi olduğu iddia ediliyor. Polis ekipleri olay yerinde parçalanan bir araç üzerinde detaylı delil çalışması yaptı. Olay yerinde bir de parçalanmış ceset olduğu öne sürüldü.

Öte yandan saldırı sonrası bir grup, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sultanbeyli İlçe Örgütü binasına taşlı saldırıda bulundu. Grup, polisin müdahalesiyle HDP binasından uzaklaştırıldı. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar olası olaylara karşı HDP binası çevresine konuşlandırıldı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "10.08.20105 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir" denildi.