Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Çağdaş Aydın için Tunceli Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Suruç'ta düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında yer alan Tuncelili Çağdaş Aydın'ın cenazesi uzun bir araç konvoyu ile dün akşam saatlerinde Tunceli'ye ulaştı. Çağdaş Aydın için cemevinde binlerce kişinin katılımı ile tören düzenlendi. Cenaze sırasında annesi Saniye Aydın ve yakınları fenalık geçirdi. Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan baba Fethi Aydın, ayakta durmakta zorluk çeken eşine destek oldu. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP Dersim Milletvekilleri Alican Önlü, Edibe Şahin ve binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen cenaze töreninin ardından Aydın’ın cenazesi omuzlara alınarak anmanın gerçekleşeceği Seyit Rıza Parkı'na götürüldü. Yol boyunca sık sık slogan atan kalabalık IŞİD ve AK Parti’ye tepki gösterdi.

Suruç saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından DTK Eş Başkanı Hatip Dicle konuşma yaptı. IŞİD’in ahlaksız ve hukuksuz bir savaş yürüttüğünü ifade eden Dicle konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hani derler ya savaşın da bir ahlakı olmalı. O ahlak kaybedildiği zaman DAİŞ çeteleri gibi artık hukuksuz, kuralsız bir savaş sürer. Bugün bunları yaşıyoruz. Belki tarihte çok vahşet örneklerinden bahsedilir. Moğol vahşetlerinden, Asurların kelleden kale yapmasından, Muaviye'nin Yezid'in Kerbela vahşetinden bahsedilir. İnanın ki DAİŞ çetelerinin vahşetleriyle hiç kimse yarışacak durumda değil. Bu nedenle Ortadoğu halkları, Kürdistan halkı çok ciddi tehlike altındadır. Bu tehlikeye karşı canlarını, göğsünü siper eden başta bugün sonsuzluğa uğurladığımız Çağdaş yoldaşımız başta olmak üzere binlerce genç bu faşist, barbar, tecavüzcü DAİŞ çetelerinin saldırılarını dizginlemek için canlarını verdiler. Şehitlerin önünde saygıyla eğiliyorum."

Çağdaş Aydın’ın babası Fethi Aydın ise oğlu Çağdaş Aydın’ın ölmediğini, binlerce ve milyonlarca Çağdaş’ta ideallerini taçlandırdığını söyledi. Patlama sırasında oğluyla birlikte olduğunu ifade eden Fethi Aydın, “Patlamada ben de Çağdaş’ın yanındaydım. Ama Çağdaş beni solladı onu kıskanıyorum. Ben olmalıydım. İlk ben olmalıydım. Kıskandım. Yoldaşlar bu mücadele tabi ki şehitlerle sürecek. Özgürlük Kürdistan ve sosyalist bir toplum yaratmak için bedeller veriliyorsa bedelleri biz vereceğiz. Kavgaysa kavgayı bir vereceğiz. Çünkü biz bu kavganın çocukları olarak büyüdük.” diye konuştu. Aydın’ın cenazesi daha sonra Ovacık ilçesinde Güneykonak köyüne götürülerek toprağa verildi.