Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Bilgen Parlak'ın (45) cenazesi, memleketi Kâhta’da toprağa verildi.

Kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde karayolu ile öğleden sonra Kâhta’ya getirilen Parlak’ın cenazesi, cenaze işlemleri yapılmak üzere Kâhta Devlet Hastanesi morguna konuldu. Cenaze, morga getirilişi sırasında baba Hasan Parlak metanetini korumaya çalışırken, Bilgen Parlak’ın annesi, kızı, kız kardeşleri ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenaze işlemleri esnasında anne Azzet Parlak oğlunu son kez görmek istediğini söylemesi üzerine yakınları tarafından isteği yerine getirildi.

Buradaki cenaze işlemlerin ardından kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Şeyhbaba Mahallesi'nde bulunan mezarlığa götürülen Bilgen Parlak’ın cenazesi, burada ikindi namazını müteakip mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Bilgen Parlak’ın cenaze törenine ailesi, yakınları, HDP milletvekilleri, CHP, HDP ve AK Parti temsilcileri, Kâhta Belediyesi yetkilileri, STK temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı. Defin işlemlerinin ardından mezarlık girişinde taziyeleri kabul dene baba Hasan Parlak, oğlu Bilgen Parlak’ın ‘Barış şehidi hepimizin şehididir’ diyerek başsağlığında bulunan katılımcılara teşekkür etti.