Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Canberk Bakış'ın (20) cenazesi, memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Bakış'ın cenazesi, sabah saatlerinde Malatya Erhaç Havalimanı'ndan alınarak araçla Malatya Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenaze, buradaki işlemlerin ardından Battalgazi ilçesi Beydağı Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Evin önünde babası Abdullah, annesi Naime, ağabeyi Burak, kardeşi Berivan Bakış ve yakınları gözyaşı döktü. Berivan Bakış, "Çık oradan kardeşim, orası sana yakışmıyor" diye ağıt yaktı.

"DEVLET GURUR DUYSUN, ERDOĞAN GURUR DUYSUN"

Bakış'ın cenazesi, babaevinde ‘helallik’ alındıktan sonra mahalle mezarlığında kılınan namazın ardından defnedildi. Mahalli sanatçı olduğu belirtilen baba Abdullah ile anne Naime Bakış, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bakış’ın bir yakını “Yazık değil mi anne babalara. Bu devlet nerde. Milletin kanını eme eme doymadılar.” dedi.
Bakış’ın bir başka yakını ise “İsyanım devlete. Devlet gurur duysun. Erdoğan gurur duysun.” şeklinde tepki gösterdi.

Canberk Bakış'ın fenalaşan yakınları, ambulansta tedavi edildi. Bakış'ın bu yıl Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü kazandığı, mitinge de öğrenim gördüğü Aydın'dan gittiği öğrenildi.

Öte yandan patlama hayatını kaybeden CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi Eren Akın, eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Kasım Otur'un cenazeleri de öğle namazının ardından Malatya'da toprağa verilecek.

MEHMET HAYTA DA MALATYA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 19 yaşındaki Mehmet Hayta, memleketi Malatya’da toprağa verildi. Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Hayta’nın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Malatya’ya getirildi. Malatya Şehir Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası Hayta, gözyaşları arasında toprağa verildi.

CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi olan Hayta’nın aynı zamanda Malatya’daki yerel gazete sahibi Flaş Haber’in sahibi Remzi Hayta’nın da kuzeni olduğu öğrenildi.

Mehmet Hayta ile birlikte bugün patlamada hayatını kaybedenlerden 4’ü toprağa verilmiş oldu. Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, Malatya’dan giden grupta 9 yaralının olduğunu, 2’sinin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, geri kalan 6’ısının ise halen hastanede tedavi altında olduğunu söyledi. Kaya ayrıca Malatya’dan giden gruptan şu an itibariyle toplam 15 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan 4’ünün Malatya dışından mitinge katıldığını ifade etti.