Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, son zamanlarda terör saldırılarının yeniden yoğunlaşması, asker ve polislerin şehit edilmesinin, Türkiye’nin iç savaşa götürülmek istenmesinin göstergesi olduğunu söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Baro Başkanı Arslan, son zamanlarda saldırıların bilinçli olarak, aşama aşama arttırılarak devam ettiğini belirterek, “Yol kesme, araç yakma ile başlayan saldırılar Diyarbakır'da canlı bomba saldırısı, 20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na mensup, farklı illerden gelen Türk ve Kürt, çoğu üniversite öğrencisi 300 dolayında gence basın açıklaması sırasında Suruç ilçesinde yapılan canlı bomba saldırısı, Adıyaman’da askerin şehit edilmesi, iki polisin evlerinde öldürülmesi, terörist saldırıların geldiği aşamayı göstermektedir.” dedi. Bu saldırıların, vicdan sahibi bütün insanları derinden yaraladığının altını çizen Arslan, “Suruç’ta tamamen insani duygularla hareket eden 300 gencimize, hiçbir mantık ve gerekçeyle açıklanamayacak olan bu alçak saldırıda 32 kişi katledildi, çoğu ağır olmak üzere 104 kişi de yaralandı. Devam eden günlerde bir askerimizin ve iki polisin şehit edilmesi, bölgede kaos oluşturulmak istendiğini göstermektedir. Suriye ve Irak’ta yaşanan IŞİD kaynaklı terörist faaliyetler ülkemize taşınmak istenmektedir. Bugüne kadar IŞİD örgütüne karşı yeterli önlemlerin alınmaması, örgütü ve örgüt sempatizanlarını cesaretlendirmiştir. Uzun süredir Doğu ve Güneydoğu’dan çatışma haberleri alınmazken son zamanlarda saldırıların yeniden yoğunlaşması, asker ve polislerimizin şehit edilmesi, ülkemizin iç savaşa götürülmek istenmesinin göstergesidir. Bu durum kesinlikle kabul edilemez.” diye konuştu.

Manisa Barosu’nun Suruç’ta, Adıyaman’da, Şanlıurfa’da yaşanan hunharca saldırılarda yaşamını yitiren vatandaşların acısını bütün benliğinde hissettiğini aktaran Ali Arslan, “Bizi birbirimize düşürmek ve toplumda kaos oluşturmak amaçlı bu terör saldırıları, Türkiye'yi demokratikleşme hedefinden çevirmemelidir. Çözüm açık, şeffaf, katılımcı, çoğulcu, insan haklarına dayalı bir sistemi işler kılmaktır. 77 milyon insanımızın, böylesine trajik olaylar karşısında kenetlenerek, provokatörlerin oyunlarını boşa çıkaracağına inanıyoruz. Suruç'taki saldırıda ölen vatandaşlarımıza, Adıyaman'da ve Urfa’da görevi başında şehit edilen asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken saldırıların arkasındaki faillerin bulunmasını, teröre zemin hazırlayan her türlü söylem, politika ve uygulamadan uzak durulmasını talep ediyoruz.” dedi.