Sağlık Haksen İl Temsilcisi Olcay KAPUKAYA, Elbistan Devlet Hastanesinde görevli Radyoloji Uzmanı Dr. Adil Doğan'ın uğradığı saldırı sonucu darp edilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada; mevcut uygulamada olan bazı mevzuatların  sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tetiklediğini söyledi.

Kapukaya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yetkililerin acilen gereken tedbirleri almadıkları ve sağlık çalışanlarına artık sık sık yapılan  şiddet olaylarına karşı gerçek cezai müeyyideler uygulanmadığı  sürece ,yaşanılan bu olayların ,sadece hasta psikolojisi yaklaşımıyla değerlendirilmesi, her geçen gün  bu  şiddet olaylarının artarak devam edeceğinin göstergesi olacaktır.

Bizler sağlık çalışanları olarak eleştirilere açığız. Fakat yapılan saldırılar, haksız yapılan şikayetler de cezasız kalmasın. Herkesin ömründe belki bir defa yaşadığı acıyı, olayları bizler her gün onlarca kez yaşamaktayız. Bizlerinde psikolojisi var. Bizler bir makinaya değil; insan sağlığına hizmet veriyoruz.. Sağlık çalışanlarının psikolojisi ve sağlığı bozulduğunda kaliteli bir sağlık hizmeti verilemez.

Sağlık HAKSEN İl Temsilciliği olarak darp edilerek  elim bir şekilde yaralanan doktorumuza geçmiş olsun diyor ve bu üzücü, vahim olayların tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.