Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Twitter'da yaptığı 'Ben park sözü vermedim. İl başkanım gönlünden geçeni söylemiş' sözüne cevap verdi. Açıklamasında iki kez tekrarlanan seçim sürecini hatırlatan Başkan Salman, "Sayın Gökçek, biz sizin yapacağınız parka muhtaç değiliz. Biz olanaklarımız ve Yalovalı hemşehrilerimin manevi desteği ile her yükün altından kalkarız. Önemli olan siyasi etik çerçevesinde hareket edip, dürüst yalansız siyaset yapmaktır. Allah doğru olanın yanındadır." dedi.

2014 yerel seçimlerinde iktidarın ulufe dağıtma zihniyetinin Yalova'da da işbaşında olduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Doğru tektir, günün koşullarına göre değişmez. Son günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek tarafından sosyal medya üzerinden yapılmaya çalışılan polemiği esefle izliyorum. Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce’yi yıpratma gayretlerini ithamlarla çirkinleştirip şahsımda Yalova’yı ve Yalovalıları dahil etme çabası akıl tutulması yaşadığının göstergesi durumunda.
2014 yerel seçimlerinde dönemin Başbakanı, Bakanları, Büyükşehir Belediye Başkanları da dahil olmak üzere siyasi iktidar tüm kadrolarıyla Yalova’da kamp kurmuş, sokak sokak, cadde cadde dolaşmış, Yalovalının kararını vaatlerin çıtasını yükselterek değiştireceklerini sanmışlardı. Sosyal medya üzerinden devam eden polemik konusu bu vaatler üzerinden olunca konuyla ilgili basın açıklaması yapma gereği duydum. 29 Mayıs 2014 tarihinde AKP’nin Yalova İl Başkanı Sayın Öztabak, Milletvekili Sayın Coşkun ve Belediye Başkan Adayı Sayın Koçal düzenledikleri basın toplantısında “Siyasetin Millete Hizmet Aracı” olduğunu söyleyerek Yalovalıya seçim vaatlerini sıraladılar.

Melih Gökçek bir tweetinde 'Ben park sözü vermedim. İl başkanım gönlünden geçeni söylemiş. Ama park yapmaktan acizseniz gelir yaparım.' diyor. 29 Mayıs 2014’deki basın toplantısında adı geçen Sayın Melih Gökçek İl Başkanınız Sayın Öztabak, Milletvekiliniz Sayın Coşkun; 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Yalova’nın muhtelif alanlarına 10 adet park yapacak' derken siz neredeydiniz? Ya o zaman yalan söylediniz ya da şimdi söylüyorsunuz? Dolaylı olarak kendi İl Başkanınızı, Milletvekilinizi töhmet altında bırakıyor, sizin bilginiz dışında sözler verdikleri algısı yaratıyorsunuz. Sorarım size; Bu nasıl bir siyasi ahlak. Sayın Gökçek biz sizin yapacağınız parka muhtaç değiliz. Biz olanaklarımız ve Yalovalı hemşerilerimin manevi desteği ile her yükün altından kalkarız. Önemli olan siyasi etik çerçevesinde hareket edip, dürüst yalansız siyaset yapmaktır. Allah doğru olanın yanındadır.Kamuoyunun bilgisine sunarım."