Çanakkale'de bir köyde düzenlenen kitap okuma etkinliğine kadınlar da katıldı. Şalvarlı kadınların köy meydanında yıllar sonra kitapla buluşması, renkli görüntülere sahne oldu.

Eceabat ilçesindeki Alçıtepe İlkokulu, üç köyde Kütüphaneler Haftası'nı kutladı. Alçıtepe, Seddülbahir ve Behramlı köylerinde düzenlenen kitap okuma etkinliğine, öğrencilerle birlikte her yaştan köylü de katıldı. Meydanlardaki etkinliklerde en çok dikkat çeken, şalvarlı kadınlar oldu. Yıllar sonra eline kitap alarak okuyan köylü kadınlar, okumaya devam etmek için çaba göstereceklerini belirtti.

Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Turna ise okulun köylerde böyle bir etkinlik düzenlemesinin önemli olduğunu belirterek, "Zira okuma sevgisi ailede başlar. Seddülbahir, Alçıtepe ve Behramlı köylerinde ailelerin dikkati çekilmiştir. Hep beraber kitap okuduk. Velilerimiz, evde çocukları ile birlikte bol kitap okumalıdır." şeklinde konuştu. Alçıtepe İlkokulu Müdürü Serpil Önder de, "Benimle Okur musun?" adlı proje kapsamında üç köyde, ilkokul öğrencilerinin yanısıra aileleri ve köy halkına okuma bilinci kazandırmak istediklerini söyledi. Önder, "Etkinliği yaptığımız tüm köylerde, velilerimizin büyük ilgisiyle karşılandık. Öğrencilerimize de okuduğunu anlama becerisi kazandırmak, anlayarak ve hızlı okuma alışkanlığı sağlamak hedefindeyiz." dedi.