Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan Ayna programının yapımcısı ve sunucusu Saim Orhan, gezdiği ülkelerdeki izlenimlerini Adanalılara anlattı.

Adana Sağlık Mensupları Derneği’nin (SAMEDER) 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Çukurova Belediyesi Konferans Salonunda Adana’da üniversitede okuyan misafir öğrencilerin karşısına çıkan Orhan, konuklarına görüntüler eşliğinde dünya turu yaptırdı. Program açılış konuşmasını yapan SAMEDER Başkanı Dr. Önder Önem, "Bu sene Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında kahraman ecdadımızı en güzel şekilde yad ettik. İki gün önce müzik dolu unutulmaz bir Çanakkale programı yaptık. Bugün de Ayna programından tanıdığımız Saim Orhan ve misafir öğrencilerimiz ile karşınızdayız. Birazdan derecelerini açıklayacağımız; 'Sevgi, barış ve kardeşlik' konulu fotoğraf yarışması organize ettik. Saim Orhan’ın gittiği birçok ülkeye gittik, arkadaşlar ile birçok ülkede sağlık taraması yaptık. Yakında Uganda’ya gideceğiz. Doktor olsun olmasın üyelerimizi ve gelmek isteyen herkesi Kimse Yok Mu Derneği’nin Uganda’da açtığı Nil Hastanesi bizi bekliyor. Ertelediğimiz 'Anavarza’yı keşfedelim' programımız için de şimdiden davetlimizsiniz. 4 Nisan'da Anavarza Kalesi'ne bekliyoruz." dedi.

Misafir öğrencilerin söylediği İstiklal Marşı'ndan sonra öğrenciler adına konuşan Avrel Yola, "Arkadaşlarım ve ben sizlere minnettarız. Ülkem Arnavutluk’a öğretmen ağabeylerim gelmese idi ben ve benim gibiler Osmanlı’yı işgalci bir ülke olarak tanıyacaktık. Ama öğretmenlerimiz sayesinde öğrendik, 36 Arnavut asıllı Osmanlı veziri olduğunu." ifadesini kullandı.

Alkışlarla sahneden inen öğrencilerden sonra Saim Orhan sahne aldı. Gittiği ülkelerden görüntüler eşliğinde konuklara dünya turu yaptıran Orhan, "Her ülkede bayrağımı, insanımı görüyorum, dilimi konuşan gençlerin rehberliğinde en güzel çekimleri yapıyorum. Bu ne büyük mutluluk biliyor musunuz? Moğolistan’da Türk okulu öğrencileri diyor ki ‘Ülkenizin yetişmiş en iyi öğretmenlerini bize göndermişsiniz.’ İşte bizim öğretmenlerimiz, bizim insanımız, dünyanın her yerinde insanlık için örnek oluyorlar." diye konuştu.

Orhan’ın sunumunun ardından ‘Sevgi, barış ve kardeşlik’ konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreninden sonra, misafir öğrenciler ve yönetim kurulu sahneye gelerek Türkçe Olimpiyatları’nın 'Yeni Bir Dünya' şarkısı ile program bitti.