Samanyolu Eğitim Kurumları yöneticileri, Türkiye’nin YGS dereceleri olan ilk 100’e ve ilk 1000’e giren öğrenciler ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltıya Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, Genel Müdür Yardımcısı Volkan Subaşı, Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner ve Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Yılmaz başta olmak üzere müdür yardımcıları, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Kahvaltıda konuşma yapan Genel Müdür Hakan Yılmaz, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, “YGS sınavı ile maçın ilk yarısı bitti. Önümüzde yaklaşık 3 aylık bir süreç kaldı. Bu süreç zarfında azimli, planlı ve kararlı bir şekilde çalışırsak bu maçı en iyi şekilde sonuçlandırabiliriz.” dedi. Yılmaz, bu başarının kendileri için büyük bir moral olduğunu, dünyanın ve Türkiye’nin her tarafından insanları sevindirdiğini vurgulayarak sözlerini noktaladı. Genel Müdür Yılmaz, öğrencilere bir de sürpriz yaparak Türkiye birincisi olan Mehmet Enes Arıcı’ya telefon ve tablet, ilk yüze giren diğer beş öğrenciye de tablet sözü verdi. Samanyolu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Yılmaz da öğrencilerin başarı elde etmelerindeki en büyük etkenin düzenli ve prensipli çalışmak olduğunu söyleyerek, “Öğrencilerimizin birlik ve beraberlik içinde birbirini destekleyerek çalışması motivasyonu artırıcı etken oldu. Bu da öğrencilerimizin derece elde etmelerine katkı sağladı.” diye belirtti.

LYS’DE TEKRAR DERECE YAPMAK İSTİYORLAR

İlk yüze giren öğrenciler Mehmet Enes Arıcı, Alperen Aygören, Alperen Tercan, Fikret Çelik ve Alparslan Ünsal başarılarında okullarının payının büyük olduğunu belirterek, LYS’de tekrar derece yapmak istediklerini söyledi. Mehmet Enes Arıcı ve Alperen Tercan başarılarında sistemli çalışmanın önemine değinerek, “Asıl önemli olanın LYS olduğunun bilincinde olarak planlamalarımızı yapıp şimdiden çalışmaya başladık. Bu süreç öyle bir süreç ki rahata ve rehavete kapılmanın başarıya giden yolda en büyük engellerden biri olduğunu bilmekteyiz.” diye ifade etti.

TÜRKİYE DERECELERİ SAMANYOLU’NDAN

Samanyolu Eğitim Kurumları, üst üste iki yıl LYS ve YGS’de Türkiye şampiyonu çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan 2015 YGS sınavında Samanyolu Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Enes Arıcı, 6 puan türünün 5’inde Türkiye birincisi oldu. Geçen yıl yapılan LYS sınavında ise okulun Fen Lisesi öğrencisi Ömer Furkan Parmak, Y-TM1, Y-TM2 ve Y-TM3 puan türünde Türkiye birincisi olmayı başarmıştı.
Ankara’nın en başarılı okullarından olan Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi, son yıllarda Türkiye şampiyonlarını çıkardı. En son YGS sınavında birinci çıkaran okul, ilk 100’de 5 öğrenci 19 derece, ilk 1000’de 28 öğrenci 117 derece elde ederek büyük başarıya imza attı