Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen arama kararı doğrultusunda Samanyolu Liseleri'ni basan polis, okul içindeki ve dışındaki güvenlik kameralarını kapattı. Arama kararında ise "Mağduriyet yaşadıklarını belirten kişilerin yazılı ve görsel medyada yer alan beyanları ile müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgi ve belgeler, alınan müşteki/mağdur ve tanık ifadeleri ile açık kaynak bilgilerinin incelenmesi sonucunda yapılan araştırmalarda elde edilen bilgiler" denmesi dikkat çekiyor.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kültür Merkezi Kampüsü ile Özel Nurettin Topçu İlköğretim Kurumları ve Atlantik Eğitim Kurumları'nda arama kararı çıkarıldı. Hakim Yunus Süer tarafından verilen karar doğrultusunda Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce polis, söz konusu eğitim kurumlarının bulunduğu binalara bu sabah baskın düzenledi. Aramalar için Çevik Kuvvet polisleri de destek ekip olarak çağrıldı.

Sabah saatlerinde okul baskını için gelen yüzlerce polis, ilginç bir uygulamaya da imza attı. Arama yapılırken Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kültür Merkezi Kampüsü'ndeki güvenlik amaçlı kullanılan kamera sistemi devre dışı bırakıldı. Güvenliği sağlayan okulun içindeki ve dışındaki toplam 16 kameranın kapatılmasının sebebi ise açıklanmadı. Güvenlik noktasında bulunan görevliler, bu sebeple büyük sıkıntı yaşadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nun 21/09/2105 tarih ve 2014-3766 soruşturma yazılı yazılarıyla; 'üç gün içerisinde gündüzleyin usulüne uygun olarak bir defaya mahsus' arama kararı gerekçesiyle söz konusu baskınlar gerçekleştiriliyor.

Arama kararında dikkat çekici ifadeler yer alıyor. Sözde paralel yapının içerisinde bulunan veya bu gruba mensup kişilerin yürüttükleri örgütsel faaliyetlerinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten kişilerin yazılı ve görsel medyada yer alan beyanlarının dikkate alındığının belirtildiği arama kararında, "Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgi ve belgeler, alınan müşteki/mağdur ve tanık ifadeleri ile açık kaynak bilgilerinin incelenmesi sonucunda yapılan araştırmalarda elde edilen bilgiler." deniyor.

Aramalarda elde edilecek tüm suç unsuru eşyalara el konulması, şüphelilerin kullandığı bilgisayar ve bilgisayar programları ile bilgisayar kütüklerinde arama yapılması, bilgisayar kayıtlarından kopya çıkarılması ve bu kayıtların çözülerek metin haline getirilmesi isteniyor.

Öte yandan okulun polis tarafından basıldığını duyan veliler, Samanyolu Liseleri'ni akın etti. Baskınlara tepki gösteren veliler, bir tırnak çakısı dahi taşımayan bu insanlara yapılanların zulüm olduğunu vurguladı. Doğu ve Güneydoğu'daki terör hadiselerini hatırlatan veliler, asıl terörün o bölgede olduğuna dikkat çekti. Veliler, "İnsanlık adına utanç tablosu. Orada asker, polisimiz şehit oluyor. Bu okulun vatana, millete faydalı insanlar yetiştirmekten başka suçu bulunmuyor." ifadelerini kullandı.