Eskişehir Samanyolu Gülbahar Anadolu Lisesi öğrencileri, Kazakistan’da düzenlenen 3. Infomatrix Asia&Pacific Bilgisayar Proje Olimpiyatlarında, 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak dünya birincisi oldu.

Kazakistan Bilim Bakanlığı ve Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘3. Infomatrix Asia&Pacific Bilgisayar Proje Olimpiyatına’ 33 ülkeden 5 kategoride bin 500 proje başvurusu yapıldı. Ön elemeyi geçen 20 ülkeden 171 proje ise, Kazakistan Almata’da yapılan finallere davet edildi. Eskişehir Samanyolu Gülbahar Anadolu Lisesi, olimpiyatlarda ‘Hardware Control’, ‘Computer ART’ ve ‘Robotic’ kategorilerinde 7 öğrenci ve 6 proje ile finale kaldı. İngilizce yapılan proje sunumlarının ardından Eskişehir Samanyolu Gülbahar Anadolu Lisesi öğrencileri, Ayşe Beyza Abacı ‘Robotik’ kategorisinde altın, Fatma Aygül Keskin ‘Hardware Control’ kategorisinde altın, Hatice Rana Gökçe ‘Mini Sumo Robotik’ kategorisinde gümüş, Hasna Şentürk ‘Lego Robotik’ kategorisinde gümüş, Elif Çiğdem ‘Line Follower Robotik’ kategorisinde gümüş, Ceyda Gül ve Betül Doğan ‘Computer ART’ kategorisinde bronz madalya kazandı. Böylelikle, Eskişehir Samanyolu Gülbahar Anadolu Lisesi Öğrencileri 3. Infomatrix Asia&Pacific Bilgisayar Proje Olimpiyatlarında, toplamda 7 madalya alarak dünya birincisi oldu.

Okul Müdürü Sedat Keskin, öğrencilerin bu başarısından dolayı büyük gurur duyduklarını söyledi. “Eskişehir Samanyolu Kurumları olarak bu olimpiyatlara büyük önem vermekteyiz.” diyen Müdür Keskin, her sene öğrencileri yurt dışındaki olimpiyatlara göndererek Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Müdür Keskin, şöyle dedi: “Geçen sene bu kategoride 2 altın ile aldığımız başarıyı gümüş ve bronz madalyalarla bir adım daha ileriye götürmüş olduk. Romanya’da 14-18 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak olan Infomatrix Dünya Finallerine 3 projeyle katılma hakkı kazandık. Bunun yanında 1-4 Mayıs 2015 tarihlerinde Gürcistan’da yapılacak olan olimpiyat finallerine matematik dalında 2 öğrencimiz de katılma hakkı kazandı. Bu başarıda katkısı olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederim.”