Samanyolu Haber TV ve Samanyolu TV’nin ana haber bülteni sunucusu Kemal Gülen, RTÜK tarafından son bir yılda 4 milyon liralık ceza yazılmasını eleştirdi. Gülen, "Daha düne kadar, 'İyi ki Samanyolu var. Diğer bütün kanallara örnek rehberlik teşkil ediyor. RTÜK’ün kuralları var ama sizin kurallarınız bütün kuralları daha aşkın daha değerli kurallarınız var' deyip alkışlayan sizler değil miydiniz?" dedi.

Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Sinerji Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri Afyonkarahisar Kültür Günleri'nde konuşan Gülen, televizyona yapılan baskılar, hukuksuz gözaltılar ve hizmet camiasına yönelik yapılanları değerlendirdi. Yayınlarında bir değişiklik olmadığı halde son bir yıl içinde toplam 4 milyon liralık bir cezayla karşılaştıklarını belirten Gülen, "Belli ki bir plan var, bir proje var. Daha dün sizin hasretle baktığınız belki eleştirdiğiniz yanlarımız da olmuştur mutlaka ama ‘iyi ki var’ deyip ‘Elhamdülillah’ deyip seyrettiğiniz televizyona bir milyon liralık ceza yazdılar. Bunlar ya sayı saymasını bilmiyorlar ya da hiç dayak yememişler hani hocanın deyimiyle. Bir milyon lira hayal bile edemiyorum ben. Niye kestiniz arkadaş? Daha düne kadar ‘İyi ki Samanyolu var’ diyordunuz." şeklinde konuştu.

'TEK SUÇUMUZ HUKUKSUZ OPERASYON DEMEK'

Kemal Gülen, bu insanların hizmetin her alanda iş dünyasından medya dünyasına kadar eğitim camiasından iş çalışanlarına kadar farklı örnekler çıkardığını gördüğünü ve içeride camiayla ilgili söylenen hiçbir şeyin doğru olmadığını bildiklerini ve insanların raydan bir milim çıkmadığına şahit olduklarını kaydetti.

Gülen, şunları söyledi: "Ne iftiralara iftiralarla karşılık verdiğiniz ne zulme zulüm ile karşılık verdiğiniz ne de hakarete hakaretle karşılık verdiniz. Bugün bize yazdığı cezaların hiçbirisinde şöyle bir ibare yok; ‘Siz falanca devlet başkanına şöyle hakaret ettiniz, falanca bakana hakaret ettiğinizden dolayı size bir ceza yazdık.’ Nice hakaretler, iftiralar; nice el koyma operasyonları; haksız bir şekilde yapılsa da bizim patronumuzu alıp içeri götürseler de haksız ve hukuksuz bir şekilde içeride tutsalar da onlara gene de bir şey demedik, Allah'a havale ettik."

Kemal Gülen, sadece yapılan operasyonlara ‘hukuksuz’ dedikleri için RTÜK tarafından milyonlarca liralık ceza yazıldığını ifade etti. Gülen, "Cezaların bir tanesi de ‘hukuksuz operasyon’ dediğimizden. Evet hukuksuz operasyon yani siz televizyona girip hangi hukuka dayanarak bu insanı alıp götürdünüz. Hiçbir hukuki dayanağı yok. Diyor ki Hidayet Bey ‘sizin delil olarak gösterdiğiniz CD’yi dinleyebilir miyim? ‘Yok yazısı var’ diyorlar. ‘Var olmayan bir CD’nin yazısından dolayı mı bana operasyon yaptınız’ diyor. Bütün iddiaların altı çürük, tahta çöküyor. Bütün bunları bir araya getirince diyorsunuz ki ‘hukuksuz’, size bu yüzden 200 bin lira ceza yazıyorlar ama hukuksuz." dedi.

Kemal Gülen, Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın mektubunun Le Monde ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin makalesinin New York Times’da yayınlanmasının ardından 'Yav sen hoca mısın banka patronu musun' diye eleştirildiğini anlattı. Gülen, "Dünyaya yön veren medya kuruluşunda sizin içinizden birisi, Türkiye’den birisi makale yayınlatıyor. Bununla iftihar etmek gerekirken sanki Türkiye dışarıya şikayet ediliyormuş. Biz de bunları yayınladık, yayınlarız arkadaş, içeride Türkiye’de iş adamından tutunuz bir imam, bir müezzin efendiye kadar, büyük iş adamından küçük iş adamına kadar her yerde bir hukuksuzluk, bir baskı varsa bunu dünyayla paylaşmaktan daha doğal ne olabilir. İçerideki iç hukuk yollarını tüketiyorsunuz ve hakkınızı alamıyorsunuz. Bunu dışarıyla paylaşmaktan daha tabii ne olabilir. Bunu dışarıya bir şikayet gibi algılamak mümkün değil." şeklinde konuştu.

'YÜRÜYÜN ASLANLARIM DİYOR, SİZ DE İNANIYORSUNUZ'

Gülen, sözlerine şöyle devam etti: " 'Alın bunları biz kanunu arkadan çıkarırız' demelerini anlayamıyoruz. Anlamak zor neredeyse, aklın ve vicdanın devre dışı kaldığı bir mevsim yaşıyoruz. İzmir’de 200 binlik bir stadyumda Binali Bey bir güzel konuşuyor. ‘Aslanlarım kaplanlarım’ işte, ‘Asya’nın kaplanları yıldızları’ sanki Allah’ım diyorsun sanki 40 yıldan beri abi. Egemen Bağış Bey ‘Pensilvanya’ya selam olsun,’ ‘Hocaefendi'ye selam olsun’ diyor. Dönüp bakıyorsunuz, sahnede bunu Egemen Bey mi söylüyor, şöyle gidip kucaklayasım geliyor yani. Ne oldu? Şimdi bunu bize soruyorlar. Abi ne yaptınız? Vallahi biz bir şey yapmadık. Bakın olimpiyat yapıyoruz övdünüz, iltifat ettiniz. ‘Aslanlarım, kaplanlarım’ dediniz. Dünyanın öbür ucundan gelen insanlar horon tepiyor, türkü söylüyor. Tabii ki devrin Başbakanı çıkacak heyecanla falan. Sonra ‘aslanlarım, kaplanlarım hadi devam edin’ falan deyince bize düşen nedir devam etmektir. Devam ederken birden ‘vay hain’ deyince ne olursun işte öyle."

Geçmişten günümüze hangi siyasetçi olursa olsun son bir iki yıla gelinceye kadar bu insanların çoğunun yapılan işlerin çoğunu alkışladıklarını ifade eden Gülen, "Siz de o alkışların bir anlamda arkanızda olduğunuzu hissettiniz, devletin de yanınınızda olduğunu bilerek bu işlere girdiniz. Siz aynı işleri yapmaya devam ediyorsunuz. Ancak gelinen noktada gazetenize, televizyonunuza, yardım derneğinize, bankanıza ‘almayın, satmayın, el koyun’ diyorlar. Biz bir şey yapmadık. Biz dün durduğumuz yerde hizmet anlayışıyla, insana sahip çıkma anlayışıyla, devlete millete sahip çıkma anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

'DÜN İYİYDİK BİZİ NİYE ELEŞTİRİYORSUNUZ'

Gelinen noktada 'Dün iyiydik bugün bizi niye eleştiriyorsunuz' sorularına muhatap olduklarını dile getiren Gülen, sözlerini şöyle özetledi: "Yav dün iyiydik iyi işler yapıyordunuz. AB, şeffaflaşma, yoksullukla mücadele, yolsuzlukla mücadele, eğitime sahip çıkma. Dün iyiydik çünkü dün aynı düşünüyorduk. Biz bugün aynı düşünüyoruz; AB normlarına uygun kanunlar yapılsın, Meclis öyle çalışsın. Ama başka yasalar çıkıyor. Polis Kanunu, MİT Kanunu çıkartıyorsunuz, bilmem ne kanunu çıkartıyorsunuz. İnsan evinde bile her an acaba birileri gelip ‘Sen gel bakayım bugün kermese iştirak etmişsiz’ diyecek endişesi taşıyarak evde oturuyoruz. AB normlarına uygun yasalar çıkar, biz bugün yine birlikteyiz."

Kemal Gülen, konuşmasının bitiminde ‘Camın Arka Yüzü’ isimli kitabını katılımcılar için imzaladı. Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Sinerji Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri Afyonkarahisar Kültür Günleri tamamlandı. Afyonluların yoğun ilgi gösterdiği ve iki gün süren programda yöresel yemeklerin bulunduğu geniş kapsamlı kermes, mukaddes emanetler resim sergisi ve mini kitap fuarı kuruldu. Okurların da yazarlarla söyleştiği etkinlikte yazarlar kitaplarını imzaladı.