Samatya'da Ermeni kökenli Türk vatandaşı 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ü öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, cezaevinde tecavüze uğradığını ileri sürdü. Cezaevi savcılığının işlem yapmadığını belirten sanığın bu ifadesi üzerine mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Nazaryan ve taraf avukatları katıldı. Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, sanığın mahkemedeki savunmasında yakalandıktan sonra sivil polislerin kendisini sahile indirdiğini söylediğini belirtti. Sanığa burada ne konuşulduğunun sorulmasını istedi. Sanık Nazaryan da polislerin kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Nazaryan, “Bana artık taşlar yerine oturdu, bize doğrusunu anlat yoksa seni denize atarız. Senin kanın tutuyor. Suçunu kabul edeceksin dediler.” diye konuştu.

Sanık Nazaryan’ın avukatı Cafer Gül, cinayeti organize bir suç örgütünün işlediğini savundu. Gül, “Müvekkilin kamera kaydı olan kapıdan sokulduğu tespit edilmiş ancak örgüt üyelerinin kamerasız kapıdan sokulduğu ve görüntülerin bulunmadığı anlaşılmıştır. Müvekkilin içeri giriş-çıkışının 9 dakika olduğu dikkate alındığında bu cinayeti tek başına işlemeye katılması mümkün değildir. Olay yerinde elde edilen kirli örtü üzerinde 4 kişinin daha kan izi vardır. Olayın asıl failleri dışarıdadır.” dedi.

Avukat Gül, Murat Nazaryan’ın cezaevinde bu suçtan tutuklu olması nedeniyle birçok kez tehdit edilip, cinsel saldırıya maruz kaldığını, bu nedenle tahliyesine karar verilmesini istedi.
Avukatın bu sözleri üzerine savcı, sanığa kimler tarafından tehdit edildiğini ve tecavüze uğradığını sorulmasını istedi. Sanık Nazaryan, 28 aydır tutuklu kaldığı bu suçtan dolayı koğuştakilerin kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Nazaryan, “Cinsel saldırıya uğradım birçok kez. Ermeni olmamın etkisi de var bunda. Bu durumu cezaevi savcılığına bildirdim, şikayet dilekçesinde yazdım ama dilekçemi işleme koymadılar.” diye konuştu.

Mahkeme sanığın tehdit edildiği ve cinsel saldırıya uğradığı yönünde ki beyanlarını dikkate alarak savcılığa şikayette bulunulmasına karar verdi. Mahkeme, sanık avukatına esas hakkında savunma yapması için süre verdi ve duruşmayı erteledi.