Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Hüseyin Aydın’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı programdan çıkarılmasını 'alçakça' ve 'utanç verici' bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Yazıcı, "Bu tür uygulamalar demokratik hukuk devletine yakışmamaktadır. Gazetecilik görevini yerine getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmekten başka bir derdi olmayan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu tür baskılar asla kabul edilemez, bu duruma sessiz kalınamaz." dedi.

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı programdan Hüseyin Aydın'ın aşağılanarak ve akreditasyonu olmadığı iddiasıyla yaka paça salondan dışarı çıkarıldığını hatırlattı. Öte yandan, Samsun basınında önceki gün yer alan, Tekkeköy’de yaşayan bir ninenin yardım talebi haberine de yetkililer tarafından tepki gösterildiğini dile getiren Yazıcı, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in haberi yapan gazeteciyi suçlayan ve gerekli yasal işlemin başlatılacağını ifade etmesini de kınadı. Yazıcı, "Samsun Valisi İbrahim Şahin’in yapacağı, konuyla ilgili gereğini yapmaktır; haberi yapan gazeteciye dava açmak veya açtırmak değil." diye konuştu.

Başkan Yazıcı konuyla ilgili olarak Basın Konseyi'nin, bir açıklama yaparak gazetecilerin görevleri başından alıkonulmasını kınadığını dile getirdi. Yazıcı, "Bizler de Samsun Gazeteciler Cemiyeti olarak her iki olayda gazetecilere karşı yapılan bu haksız saldırı ve tacizi kınıyor, ilgilileri gazetecilere karşı daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz." dedi.