Samsun’un Havza ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile TIR’ların geçişine izin verilmedi.

Yaklaşık 8 saat boyunca Kavak ilçesi Çakallı mevkiinde buzlanma ve yol durumlarının elverişsiz olması sebebiyle Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından devam eden uygulama nedeni Havza Üniversite kavşağında 300’ün üzerinde TIR sürücüsü bekletildi. Uzun süre soğuk Havza’da araçlarının başında kalan sürücüler araçları içerisinde, bazı sürücüler ise ilçe merkezinde çay ocaklarında bekledi. Sürücülerin birçoğu uygulamadan memnun olduklarını dile getirirken bazıları ise bekletildikleri için tepki gösterdi.

İngiltere’den Samsun istikametine giden Turgay Özoğlu(55), "Avrupa’da çalışma var sadece bizim ülkemizde yok. Orada yol çalışması daha fazla, yollar açık, devamlı tuzlama ve yol yardım ekipleri çalışıyor ama burada yok. İngiltere’den gelene kadar hiç durmadık ama Havza’ya gelince yollar berbat, çalışma hiç yok." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer bir TIR sürücüsü Ercan Tokur(48) ise "Yetkililer yere baksın, köpek yok burada. Üç buçuk saattir burada bekliyoruz. Biz yolda kalmadık herkes gidiyor sadece bizleri serbest bırakmıyorlar. Kimse oturduğu yerden emir vermesin. Ben Avrupa’yı gezdim, 5 saatte yollar açılmaz mı?" diye isyan etti.

Türk Kızılayı Havza Şubesi ve Havza Belediyesi tarafından sürücülere kumanya dağıtımı gerçekleştirildi. Saat 15.30 itibari ile geçişlere izin verildi.