Samsun’da doktorun öldürülmesi Midyat Devlet Hastanesi’nde protesto edildi. Hastane girişinde bir araya gelen sağlık çalışanları, hekimler basın açıklamasında bulunurken vatandaşlar destek verdi. Basın açıklamasını Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Dr. Osman Özdemir okudu.

Hastane girişinde bir araya gelen kalabalık grup, yakalarına ‘Biz bir aileyiz, şiddeti kınıyoruz’ yazılı kâğıtlar astı. Basın açıklaması okuyan Hastane Başhekimi ve Yöneticisi Dr. Osman Özdemir, “Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Son günlerde manidar bir şekilde Gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, 'sağlık ve şiddet' kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız" dedi.

Özdemir, “Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olaylarının üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.