Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, Yalova Termal Fen Lisesi'nde kıyafetlerini beğenmediği için öğrencilerin önünde azarlayarak sınıftan kovduğu öne sürülen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün tepki eyleminde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi eğitimcilerin tepkisine yol açtı. Samsun'da bir araya gelen sendikalar, Vali Cebiroğlu'nu protesto etti.

Aktif eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen üyelerinin katıldığı ve Samsun Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş, sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca devam etti.

İstiklal Caddesi'nde yapılan basın açıklamasında Yalova Valisi Cebiroğlu'nun, hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'e karşı onur kırıcı davranışının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Yaşanan bu üzücü olaya neden olan valiyi kitlesel basın açıklamalarımızda Türkiye’nin dört bir yanında protesto ediyor, 'onurumuzu çiğnetmeyeceğiz' diyerek kokart takıyoruz. Yalova Valisi'nin derhal istifa etmesini bekliyoruz.” denildi.

İktidarın en çok korktuğu şeyin, bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesi olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bizlere yaptırmak istedikleri görev, öğrencilerimize eleştirel düşünmeyi öğretmek değil; itaat etmek ve itaat etmeyi öğretmektir. Bu nedenledir ki, onlar özgürlükten korkmakta, öğrencilerimizin düşünen ve sorgulayan insanlar olarak yetişmesini istememekte, bu yüzden bizlerin onurlarını çiğneyecek kadar umursamazdırlar."

Açıklamaların ardından grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.