Samsun’da kadınlar, Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Samsun Öğretmenevi'nden başlayan yürüyüş pankartlar ve sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca devam etti. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlik, bitiş noktasına vardığında yürüyüşe katılan kalabalık oturarak tepkilerini şarkılar ve sloganlar eşliğinde devam ettirdi.

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında her gün onlarca tecavüzcünün katilinin aklanmasının, dışarıdaki tecavüzcüleri yüreklendirdiği belirtilerek, "Bu ülkede egemenler ne zaman ağızlarını açsalar bir kadın daha öldürülüyor. Erkekler tarafından şiddete, tacize, tecavüze maruz kalıyor. Kadın düşmanlığının ucunda olmanın öldürülmemizin yaşı, yeri ya da statüsü fark etmiyor. İstanbul’da eski sevgilisi tarafından halk otobüsü içinde kurşunlanan Özge gibi, Trabzon’da polis sevgilisi tarafından öldürülen Fatma gibi, Bursa’da vahşice öldürülen, katillerinin 3 yıldır bulunamadığı Sema gibi… Evet, bu ülkede kadınlar herkesin gözü önünde öldürülüyor. Devletin yargısı, kadınları erkek egemenliğine ve kadın düşmanlığına mahkum ediyor. İnsanlık, şeref ve onur yoksunu katiller, tecavüzcüler öldürmeyi çok iyi biliyor. Özge’yi korumadınız. Sema’yı el birliğiyle katlettiniz. Tecavüzcüleri, adalet yoksunu saraylarınızdan elini kolunu sallayarak salıverdiniz. Ancak bilin ki siz vurdukça, öldürdükçe biz azalmıyoruz, çoğalıyoruz." denildi.