Hatay'ın Erzin İlçesinde devlet hastanesi personeli, Samsun’da göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Kamil Furtun’un hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle eylem yaptı.
Hastane önünde yaşanan olayı protesto eden sağlık çalışanları, kendilerinin de olası saldırılarla karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.
Doktor, hemşire ve hastane personelinin katıldığı protesto eylemde, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığına vurgu yapıldı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Erzin Temsilcisi Hasan Tok, ülkede yaşayan tüm insanların güvenliğinin devletin sorumluluğu altında olması gerektiğine dikkat çekti. Hasan Tok ‘’Maalesef sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemekte . Çalışanlarımız şiddet kaygısı içerisinde görevlerini sürdürüyor. Bu acı kayıplar başta olmak üzere bek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadır. Bu olay bir kez daha ortaya çıkarmıştır ki güvenlik hastanelerimizin en büyük sorunudur.’’ ifadelerini kulandı.
Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarının karşılaştıkları darp, cinayet, saldırı ve benzeri olayların önüne geçmesi gerektiğine dikkat çeken Hasan Tok, "Bakanlığımız, bu konuya, proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmeli ve bundan sonra yaşanacak üzücü olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamaları ivedilikle başlatmalıdır. Furtun'a yapılan saldırıyı lanetliyor, sağlık camiası adına yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde konuştu.