Medikal alet üretiminde Türkiye’de sayılı iller arasında yer alan Samsun’da Ar-Ge çalışmalarına hız veren Sammer firması, 17 bin Lira'ya yurt dışından alınan yürüme cihazını 7 bin 500 Lira'ya mal etti.

Medikal aletler üretimi noktasında valilik öncülüğünde başlatılan kümelenmeye yönelik destek çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Samsun’da medikal aletler üretimi yapan onlarca firmadan bir tanesi olan Sammer, kas hastaları ve omirilik yaralanmalarına maruz kalmış kişilerin tek başlarına yürümesine yardımcı olmak için yaptığı “Yaşam Walker” yürüme eğitim cihazı ile yurt dışına bağımlılığı sona erdirdi. Firma sorumlusu Murat Sönmez, “Bu ürün yurt dışında kullanılan bir üründü. Bunun varlığından haberimiz vardı. Bizim ülkemizde de bu alete ihtiyaç duyan çok sayıda hasta olduğunun farkına vardık. Ürünün yüksek fiyattan satılması nedeniyle her hastanın alıp kullanamadığını gördük. Bunun üzerine benzer bir ürünü kopyala yapıştır yapmadan tamamen kendi imkanlarımızla nasıl yaparız diye 2 yıl önce çalışmalara başladık. Tüm tasarımını kendimizin yaptığı ve adına da ‘Yaşam Walkalker’ dediğimiz ürünün tamamı yerli olup tescilini yaptırarak tüm haklarını almış durumdayız.” dedi.

“ADRESE TESLİM ÜRÜN 7 BİN 500 LİRA”

Söz konusu ürünlerin hastaların rahatsızlıklarına göre kişiye özel olarak ürettiklerini kaydeden Sönmez, “Hasta Türkiye’nin neresinde olursa olsun bize ulaştıkları takdirde ayaklarına kadar ekiplerimiz gidiyor. Fizyoterapistler eşliğinde hasta önce muayene ediliyor. Sonra boyuna ve kilosuna göre uygun ölçüler alınıyor. Kullanımla ilgili yaş değil kilo ve boy sınırımız var. 80 kilo ve boyu 1.80 olan tüm hastalar bunu kullanabiliyor. Yurt dışı menşeili ürün 17 ila 21 bin Lira arasında satılırken aynı oranlarda kaliteli malzemeleri kullanarak bizim yaptığımız ürün ise 7 bin 500 Lira'ya Türkiye’nin her yerine adrese teslim olarak satıyoruz. Yani biz bu ürünle ilgili dışa bağımlığı sona erdirerek ekonomik olarak ta devletimize cari açık konusunda önemli bir katkı sağladık.” diye konuştu.