Havza ve Köylerini Sevenler Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Samut Dede Hıdırellez Festivali coşku ile kutlandı. Havza'ya Bağlı Şeyhler Mahallesi Samut Dede mevkinde yapılan Samut Dede Hıdırellez şenliklerine Havza ve Kavak ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivale Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı (İSDEF) Fikret Bıyık,siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu. Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör, burada yaptığı konuşmada Samut Dede Festivali'nin 450 yıllık bir gelenek olduğunu hatırlatarak, "Bu geleneğimizin yaşatılmasında desteği olanlara teşekkür ederim. İnşallah bir dahaki yıl festivalimizi 2 gün olarak düzenleyeceğiz.” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: "Festivalimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Köklü bir geçmişi olan festivalimiz en iyi şekilde kutlamak için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Tüm halkımızı '25 Mayıs Festivalleri'mize davet ediyorum."

Festival, karakucak güreşleri, çeşitli yarışmalar ve konserler ile devam etti.