Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialarla ilgili, bu konuda henüz vermiş olduğu bir kararın olmadığını söyledi. Şimdilik MHP İstanbul il başkan yardımcısı görevinde olduğunu belirten Aslan, "Herşey nasip." dedi.

MHP İstanbul il örgütü, Emirgan Korusu’nun yanındaki araziye otel ve alışveriş merkezi yapılacağı iddiaları üzerine 'fidan dikme' eylemi yaptı. Eyleme destek vererek fidan diken sanatçı Aslan, yeşil alanların giderek azaldığını ve bu gidişle yeşil alan kalmayacağı söyledi. Aslan, "Bizden sonraki gençlik yeşile hasret kalacak. İçimiz dışımız AVM oldu. Zaten burnumuzun dibinde var. Zaten bu kadar ekonomi yok. Bir AVM kültürü çıktı o kadar alt yapısız ilerledi ki talepten çok daha fazla bir arz var. Sarıyer’imizdeki son yeşilimizi buna kaptırmayalım. Boğazın incisi, gençler geliyor buraya top oynuyor piknik yapıyor halkımız sosyalleşme alanı, benim şahsen büyüdüğüm yerler. En azından bu fidanları dikelim bari bunları koruyalım. Bunları kesmeye geldikleri zaman, bunlara bir şey yapabilmeleri için bizi kesmeleri lazım." dedi.

7 Haziran’daki seçimde aday olma durumu ile ilgili bir soru üzerine ise Aslan bu konuyla ilgili haberi basından öğrendiğini dile getirdi. Şimdilik MHP’de İstanbul il başkan yardımcısı görevinde olduğunu açıklayan Aslan, "Yapmamız gereken çok şey olduğuna inanıyorum. Görev bitmez, her şey hayatta nasip kısmet. Kampanyalarımızda ve projelerimizde İstanbul’a, ülkemize elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bundan da çekinmiyorum korkmuyorum. Her şey nasip." diye konuştu.

Milletvekili adaylığı konusunda teklif gelmesi durumunda bunu kabul edip etmeyeceği sorusuna ise sanatçı Aslan, "Başta dediğim gibi İstanbul il başkan yardımcısıyım. Hali hazırda bir görevim var. Onu layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Vatan ve ülkem için, partim için elimde ne geliyorsa yaparım." ifadesini kullandı.