Dün akşam saatlerinde Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi morguna getirilen Göğebakan'ın cenazesi, öğle saatlerinde yakınları tarafından alınarak merkez Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'nde bulunan baba evine getirilerek helallik alındı. 

Burada kurulan çadırda Göğebakan'ın annesi Hatice, babası Hasan, oğlu Bülent, kardeşi Ferhat Göğebakan ve diğer aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

Anne Hatice Göğebakan, helallik alınmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'nin yasta olduğunu söyledi.

 

- "Öleceğini biliyordu"

 

Oğlunun çok sevilen ve inançlı bir sanatçı olduğunu anlatan anne Göğebakan, şunları kaydetti:

"Peygambere aşıktı, Allah'a aşıktı, mesleğine aşıktı. Çünkü öyle yetişti. Biz inançlı insanlarız Rabbime şükürler olsun. Öleceğini biliyordu. 'Anne bayramdan sonra ben gideceğim, beni Adana'ya götürün, doğduğum topraklara götürün anne beni' diyordu. Bütün buraya gelenlere teşekkür ediyorum. Başbakan'a teşekkür ediyorum, bizi yalnız bırakmadı. Şöyle bakıyorum da böyle bir cenaze hiç kimseye nasip olmadı. Onur ve gurur duyuyorum ne güzel evlat yetiştirmişim ben. Onun için biraz teselli oluyorum. Benim söylememe gerek yok, telefonlar yağıyor. Bütün Kur'an kurslarından bana telefonlar yağdı ve Kur'an okunuyor. Ne mutlu bana, ne mutlu Murat'ıma, Murat'ım mekanın cennet olsun."

Daha sonra Göğebakan'ın cenazesi merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

Burada Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, sanatçılar Murat Kekilli ve Latif Doğan, şair Ahmet Selçuk İlkan, Göğebakan'ın babası Hasan, oğlu Bülent, kardeşi Ferhat Göğebakan ve diğer aile üyeleri ile sevenlerinin katılımıyla cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından Göğebakan'ın cenazesi toprağa verildi. 

- "Bu dünyanın gelip geçici olduğunun farkındaydı"

 Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, cenazenin toprağa verilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çok değerli bir kardeşlerini bugün son yolculuğuna uğurladıklarını söyledi.

"Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" diyen Çelik, şöyle konuştu:

"Gördüğünüz gibi hem yol boyunca hem burada Adanalılar ve Türkiye'nin değişik yerlerinden gelmiş dostlarımız çok büyük bir ilgi gösterdiler. Kardeşimiz 'derviş meşrep' kişiliğe sahipti. Bu dünyanın gelip geçici olduğunun farkındaydı, daha yüksek değerlere bakıyordu. Her zaman inançlı bir insan olarak daha yüksek değerlerin peşinde koşuyordu. Kişisel hayatında çok çile çekti, çok mücadele etti, çok bedel ödedi ama her zaman temiz bir yüreği oldu. O yüreğinin temizliğini her zaman korumayı bildi. Zaten o sebeple de onu bizzat tanıyan tanımayan herkes cenazesine yoğun bir teveccüh gösterdi."

Bakan Çelik, Göğebakan'ın hayatının çilelerle geçtiğini ifade ederek, "Çukurova'nın, Mezopotamya'nın verimli topraklarının çocuğuydu. Buradan çıktı Türkiye ve dünyanın başka yerlerinde hayatını tamamladı ve sonunda doğup büyüdüğü topraklara, Çukurova'nın bağrına geri döndü. Bugün de Çukurovalılar onu bağırlarına bastılar. İyi bir hayat yaşadı. Çile çekti, bedel ödedi ama insan gibi adam gibi yaşadı. Düşündüklerinden, yürüdüğü yoldan vazgeçmedi ve sonuç itibariyle de koştuğu değerlerle son nefesini vermiş oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" diye konuştu.