Rojava’ya destek amacıyla düzenlenen Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması için Diyarbakır’da bulunan sanatçılar Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

Asya, Avrupa, Afrika Amerika ve Kürdistan’da yaşayan sanatçıların çalışmalarının yer alacağı 'Kürdistan Sergisi' kapsamında Diyarbakır’da bulunan 40 sanatçı Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Kışanak konuklarını Genel Sekreter Fethi Süvari ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak ile karşıladı. Kürtçe, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca çeviri yapılan görüşmede; Kürt kültür ve sanatının korunması için sanatçıların önerileri tartışıldı. Sanatçılar Diyarbakır’ın Kürt sanatı için önemine değinerek, "Amed sanatın aşk tapınağıdır. Sanatın tapınağında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Diyarbakır’ın Kürdistan’ın dört parçasında sanatın merkezi olması gerektiği ve resim, heykel ve sanat müzesi kurulmasını arzuluyoruz." dedi. Görüşmede ayrıca Kürt Ressamlar Birliği’nin oluşturulmasını isteyen sanatçılar Diyarbakır’da böyle bir çalışma nedeniyle bulundukları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gültan Kışanak da bu buluşmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Kışanak, "Kürdistan’ın dört parçasından gelen sanatçıların aramızda olması bizim için onurdur. Kobani bizim için bir milattır. Kobani, birçok konuda ön açıcı oldu. Sanatçı arkadaşlarımızın buluşmasına ve Kobani’yle dayanışmada bulunmasına vesile oldu. Bunun için ayrıca mutluyuz. Sanatın gücü bütün savaşları yenecek kadar büyüktür. Elinizdeki fırçalar ve ürettiklerinizle tüm halklarımıza özgür bir gelecek sağlamanın önünü açtığınız için teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Fethi Süvari de 33 medeniyetin yaşadığı Diyarbakır’ın birçok sanatın izini taşıdığını belirtti. Kışanak, görüşmenin ardından sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.