Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kışla sanayi sitesinde çıkan yangında bir araba kullanılamaz hale geldi. Aracın yanma anı güvenlik kameralarına yansırken, yangından önce bir kişinin yanan arabanın yanına geldiği ve kısa sürede yangının başladığı görülüyor. Polis kundaklama şüphesi üzerinde durduğu olayda kamera görüntülerinden yola çıkarak yangını çıkarttığı iddia edilen şahsı arama çalışması başlattı.

Olay gece 00.45 sularında ilçeye bağlı Kışla Mahallesi Kışla sanayi sitesinde meydana geldi. Gece saatlerinde çıkan yangın haberini alan itfaiye ekipleri, olay yerine gelerek yana araca müdahale etti. Kazalı olduğu ve tamir için tamirhaneye bırakıldığı öğrenilen hafif ticari araç kullanılamaz hale geldi. Durumu haber alan asayiş büro amirliği gece ve gündüz yaptığı araştırmalar kapsamında iş yerlerine ait güvenlik kameralarını topladı. Yapılan araştırmada yangın öncesinde bir kişinin yanan aracın yanına geldiği ve aracın yanından yarıldıktan kısa süre sonra yangının başladığı belirlendi.

Polis yangını çıkarttığı iddia edilen kişiyi arama çalışmasına başlarken, iş yeri sorumlusu Uğur Arslan, olayı neden ve nasıl olduğunu bilmediklerini, polisin araştırmaya başladığını ancak bu şekilde araca zarar verilmesini ise 'Yazık günah' diyerek eleştirdi.

YANGIN ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI, KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ VAR

Gece saatlerinde başlayan yangın anı çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde ara sokaktan çıkan bir kişinin yangın alanına doğru geldiği, kısa süre sonra ayrıldığı ve şahsın ayrılması ile birlikte yangının çıktığı görülüyor. İtfaiye ekipleri, 00.46 da başlayan yangına 01.40 da müdahale ettiği görülüyor.

Olayla ilgili polis tahkikat başlattı.