İzmir'in Buca ilçesindeki 6. Oto Sanayi Sitesi'ndeki yangının ardından esnaf, yaralarını sarmaya başladı. İşyeri sakinleri, oto pazarı kurulması sebebiyle oluşan trafik yüzünden itfaiyenin ulaşmakta zorluk çektiğini söyledi.

6. Sanayi Sitesi yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede sanayi sitesine sıçradı. Burada alevlerin arasında kalan otomobiller yandı, çok sayıda işyerinde maddi hasar meydana geldi. Esnaflar, itfaiye gelene kadar kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Rüzgarın da etkisiyle işyerlerine sıçrayan yangın, 20'den fazla itfaiye ekibi ve site çalışanlarının müdahalesiyle kontrol altına alınabildi.

PATLAMA KAMERALARA YANSIDI

Hızla büyüyen yangına, sanayi sitesi esnafı ve çevredeki vatandaşlar da müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Bazı arabaların ise infilak ettiği görüldü. Yangına müdahale ederken çevredeki vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde, bu patlama ve yaşanan korku görülüyor.

Çok sayıda işyeri ve 35'ten fazla otomobilin zarar gördüğü yangında, sanayi sitesinde büyük çaplı hasar meydana geldi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Yangının ardından bugün işyerlerine giden sanayi sitesi çalışanları, yaralarını sarmaya başladı. Polis ekipleri de olay yerindeki incelemesine devam etti.

'OTO PAZARI İTFAİYENİN GELMESİNİ ENGELLEDİ'

Sanayi sitesi esnafı, itfaiye ekipleri yangına arka taraftan müdahale etmediği için daha çok arabanın yandığını belirterek, itfaiyenin oto pazarı olduğu için yarım saat trafikten çıkamadığını söyledi. Site çalışanlarından Aziz Özel, “Yangın kuru alanda çıkıyor, rüzgarın etkisiyle dükkanlara sıçrıyor. İtfaiyenin gelememe sebebi, oto pazarı ana caddeye kuruluyor, yetkililer de bunu seyrediyor her seferinde. Ben bu mahallede oturuyorum, bunun tek sorumlusu yetkililer. Burada çalışan ve tamir için gelmiş araçlar da var, hurda araçlar da var.” dedi.

İçerideki arabalarla birlikte yanan işyerinin sahibi Mert Hasan Altıntaş ise, “İtfaiyeye haber verilmiş fakat oto pazarından kaynaklı, itfaiyenin gelmesi uzamış ve yanlış yerden söndürmeye başlamışlar. Rüzgarın da etkisiyle bizim dükkanımız alevler içinde kalmış. İşyeri tamamen yandı. Sekiz araç yandı, yedi araç ise kısmen zarar görmüş. Ciddi anlamda sıkıntı var. Hiçbir şekilde iş yapamaz durumdayız.” şeklinde konuştu.