Başakşehir’de sanayi sitesi içerisinde hurda toplanan bir işyerinde patlama oldu. Patlamanın hurdaya ayrılan askeri mühimmatın kesildiği sırada yaşandığı öğrenildi.

Başakşehir İkitelli PİK Dökümcüler Sanayi Sitesi içerisinde hurda toplayan bir işyerinde saat 15.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın işyerinde toplanan ve hurdaya ayrılan askeri mühimmat olan top mermisi kovanının kesilmek istendiği sırada yaşandığı kaydedildi. İşyeri çalışanlarının mermi kovanını spiral taş tabir edilen makineyla kestiği sırada kıvılcım çıkması sonucu patlama yaşandı. Kovanın içinde bulunan bir miktar barutun alev alması sonucu büyük bir gürültüyle patlama oluştu. Patlamanın etkisiyle mermi kovanı önce karşı taraftaki işyerinin duvarına ardından da bir otomobilin camına vurdu.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri, mermi kovanının düştüğü yeri ve işyerinin çevresine güvenlik şeridi çekti. Yapılan incelemelerde işyeri sahibinin ihaleyle askeri ve normal hurda malzeme satın aldığı öğrenildi.

Mermi kovanı otomobilinin camını kıran işyeri sahibi Hayati Bekar yaşananları şöyle anlattı: “Karşımızdaki hurdacıda, hurdaları parçalarken merminin barutu ateş alıyor. Önce binaya vuruyor geri tepiyor aracıma giriyor. Havan mermisi mi top mermisi mi tam bilmiyorum.”