HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, Başbakan Davutoğlu'nun, seçimler öncesi 'HDP Kürtleri temsil etmiyor' sözünü hatırlatarak, "Bizde göreceğiz 7 Haziran sabahı Kürtler kimleri temsil ediyor. Ve Kürtleri kim temsil ediyor bunu da gösterdiğimize inanıyoruz." dedi.

Mardin’den oyların yüzde 73.36’ısı olan 278 bin 662’sini alarak Meclise gitmeyi hak eden HPD’li Mithat Sancar, Erol Dora, Gülser Yıldırım, Enise Güneyli ve Mehmet Ali Aslan, İl Seçim Kurulu ve Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Bülent Koç’tan mazbatalarını aldı.

Mazbatalarını alan HDP’li Milletvekilleri adliye sarayı önünde gazetecilerin sorularını cevapladı.
HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, başarılı bir seçim kampanyası sonucunda amaçlarına ulaştıklarına vurgu yaparak, “Seçim döneminde çok başarılı bir kampanya geçirdik. Mardin’in il örgütü ve mahalle komisyonları gece gündüz çalıştı. Her yere ulaştı. Çok güzel bir liste hazırlandı. Çok farklı ve renkli bir liste vardı. Farklılıkları temsil eden bir liste vardı. Mardin halkı bu listeyi onayladı. Çok yüksek bir oy oranı ile bizleri Meclis'e gönderdi. Bu seçim zorluklara rağmen çok sakin, barışta ısrar ettiğimiz bir süreç olarak geçti. Bundan sonra da hem Mardin’i Meclis'te temsil etmek ve Türkiye’de ve hukuka barışa hizmet etmek için çalışacağız. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.” dedi.

Bir gazetecinin koalisyon konusundaki düşünceleriniz nedir şeklindeki soruya Sancar, “Bu konuda yorum yapmamız söz konusu değildir. Parti kurumları zaten bunu tartışıyor. Bunları bizde grup olarak tartışmaya devam edeceğiz. Parti tavrını yakın zamanda açıklayacak. Bizlerin bireysel olarak bu tür konularda yorum yapmamız spekülasyondan başka bir sonuç yaratmaz. Yarın ilçe il eş başkanları ile görüşecekler. Kamuoyuna açıklayacaklar.” cevabını verdi.

DAVUTOĞLU, 'HDP KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR' DEMİŞTİ

"Türkiye genelinde, bölgede ve Mardin’de oy artışlarınızı neye bağlıyorsunuz" şeklindeki, bir başka soruya ise Sancar, “Bunun birkaç nedeni var. Her şeyden önce Kobani’de başlayan sürecin Kürtlerde oluşturduğu yüksek bilinç ve sahiplenme arzusu var. Şimdiye kadar Kürtlerin temsil etme iddiası ile bir tür oyun içinde devam eden kurgular çökmüştür. Hatırlarsınız burada Başbakan Davutoğlu, 'HDP Kürtleri temsil etmiyor' demişti. Bizde göreceğiz 7 Haziran sabahı Kürtler kimleri temsil ediyor. Ve Kürtleri kim temsil ediyor diye bunu da gösterdiğimize inanıyoruz. Ortadoğu politikaları, Suriye politikası, Rojava düşmanlığı hükumetin oylarının bize kaymasına neden oldu. Ayrıca Kobani direnişi sürecinde barışa ısrarlı ve samimi olduğumuzu bütün Kürdistan halklarında anlaşılmamızı sağladı. Bu kadar yüksek bir oy almamızı sağladı.” şeklinde konuştu

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise aldıkları mazbataların halkın emeğinin, halkın fedakarlığını mazbatası olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Son 7 Haziran seçimlerinde HDP söylemleri ve projeleri ne söylemişse halkının yanında olduğunu gösterdi. Hangi temeller ve felsefeler üzerinde halka ne söylemişsek yapacağız. Türkiye halklarının Kürdistan halklarının en olumlu, en barışçı, en demokratik ve halklar arasındaki barışı sağlayacak söylemlerin arkasında duracağız.” dedi

Mardin Mıhallemi Derneği Eski Başkanı HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise Meclis'e renk katacaklarını dile getirdi.