Çeçen Katliamı'nın 151’nci yıl dönümü vesilesi ile Çeçen asıllı HDP İstanbul milletvekili adayı Abdullah Bülent Uluer, Sakarya milletvekili adayı Neslin Gümüş ve Bursa milletvekili adayı Metin Kılıç, HDP Kızıltepe ilçe seçim bürosunu ziyaret etti. Ziyarette adaylara HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar ve DBP, HDP Mardin il ile Kızıltepe ilçe örgütleri eşlik etti. İlçe seçim bürosunda çok sayıda yurttaş tarafından karşılanan Çeçen adaylar, Kızıltepe halkının kendilerini sıcak karşılamalarından dolayı memnuniyetlerini belirtti.

Kızıltepe 78’liler Derneği Üyesi Adil Güler, Mezopotamya topraklarında yaşanan soykırımlara dikkat çekerek, “Bu kadim topraklarda bir daha katliamlar soykırımlar zulümler olmasın diye bugün anma ve bütün ülkelerin bu soykırım kararını tanıma konusunda onları zorlamaya çalışmak ve tanıtmak amacıyla toplandık. İyi ki beraberiz. HDP büyük bir yol açtı. HDP, bütün halklar, bütün inançlar için doğru bir yol, doğru ilkeler ve büyük azimle yola çıktı. Bütün halklar kendini orada görebilir. Suya önem veren, doğaya önem veren tek siyasal demokrasi parti HDP’dir. Bize diyorlar ki siz HDP’yi mi destekleyeceksiniz? Hayır dedim. Biz zaten HDP’nin içindeyiz. HDP’nin kendisiyiz. Bütün halklar bütün inançlar kendini HDP’nin içinde görmelidir.” dedi.

HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar da bugünlerin önemli olduğunu belirterek unutulduğu takdirde yeni katliamların yaşanmasının da kaçınılmaz olduğunu hatırlattı. 'Soykırımları hatırlatan insanlar olsaydı Ermeni ve Dersim katliamlarının olmayacağını' sözlerine ekleyen Sancar, unutulduğu için iktidardaki egemenlerin katliamları yapma cesareti bulduklarını kaydetti. Sancar, unutmamanın büyük politik bir güç gerektiğini de ifade ederek halkların bir arada olması gerektiğini söyledi.